Cine este preotul care a înjunghiat un bătrân pe stradă. Poliția l-a arestat preventiv

Data publicării:
preot1

Preotul din judeţul Sălaj care era retras din activitate şi care a fost reţinut pentru tentativă de omor după ce a înjunghiat în gât şi în braţ un bătrân în vârstă de 75 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, decizia Tribunalului Sălaj putând fi contestată, relatează News.ro.

Potrivit unei decizii postate, vineri, pe portalul Tribunalului Sălaj, instanţa a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea pentru 30 de zile a lui Nicolae Sîrca, preotul acuzat de tentativă de omor după ce a înjunghiat un bătrân de 75 de ani.

Hotărârea instanţei nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Preotul, care era retras de aproape doi ani din activitate din cauza unor probleme de sănătate, a fost reţinut joi pentru 24 de ore, fiind acuzat de tentativă de omor după ce a înjunghiat un bătrân pe stradă, în Şimleu Silvaniei, iar cauzele care au declanşat reacţia violentă a preotului nu sunt cunoscute deoarece la audieri acesta nu a oferit nicio explicaţie. Surse din cadrul anchetei au declarat pentru News.ro că preotul ar avea anumite probleme psihice şi că de câţiva ani se află sub tratament.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sălaj, preotul, în vârstă de 45 de ani, ar avut un conflict cu bătrânul de 75 de ani şi în urma altercaţiei l-a înjunghiat cu un cuţit în gât şi în braţul stâng. În urma conflictului, victima a ajuns la spital.

În acest caz, şi Episcopia Ortodoxă a Sălajului a deschis o anchetă internă şi cercetează fapta preotului deoarece acesta este încă membru al clerului, deşi se retrăsese din activitate în anul 2015 din cauza unor probleme de sănătate.

Potrivit reprezentanţilor Episcopiei, bărbatul a fost preot între anii 1995 - 2015 în parohia Aleuş, dar în 2015 a cerut retragerea din preoţie din cauza unor probleme de sănătate. Deşi a renunţat la parohie, este considerat membru al clerului. În urma scandalului în care este implicat, preotul a fost oprit de la slujire ca primă măsură de sancţiune şi apoi, în funcţie de concluziile anchetei interne, riscă să fie caterisit ca sancţiune maximă aplicată în Biserica Ortodoxă Română.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri