Ciolacu cere continuarea anchetei la școala „Nicolae Titulescu” și găsirea vinovaților pentru reducerea pazei în școlile din sectorul 1

Data publicării:
Premierul Marcel Ciolacu in sedinta de guvern
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, joi, ministrului Educaţiei, Ligia Deca, continuarea anchetei de la şcoala "Nicolae Titulescu" şi găsirea tuturor vinovaţilor, inclusiv cei din administraţia de sector, care au redus paza în şcoli, notează Agerpres.

"Să continuăm ancheta de la şcoala 'Nicolae Titulescu' până la capăt şi să vedem întregul lanţ al vinovaţilor, inclusiv cei din administraţia de sector, care au redus paza în şcoli, iar azi anunţă că închid cu totul primăria", a spus premierul, în debutul şedinţei de Guvern.

Joi, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Sector 1, reprezentanţii Asociaţiei de Părinţi de la Şcoala "Nicolae Titulescu" au cerut soluţii de creştere a siguranţei în unitatea de învăţământ. Preşedinta asociaţiei de părinţi a atras atenţia asupra "creşterii violenţei" în unitatea de învăţământ şi a solicitat asigurarea unor servicii de pază corespunzătoare, prin suplimentarea numărului de agenţi cu cel puţin cinci persoane.

Viceprimarul PNL Ramona Porumb i-a reproşat primarului Clotilde Armand că a redus numărul paznicilor în şcolile din Sectorul 1.

"Până în acest mandat, paza, punctual discutăm de 'Nicolae Titulescu', nu a fost niciodată asigurată de un singur paznic. De ce tocmai în acest mandat, pe siguranţa copiilor noştri, s-a trezit doamna primar să facă economie?", a întrebat aceasta.

Consilierul local PSD Cristian Tudose a declarat că situaţia de la şcoala gimnazială "Nicolae Titulescu" a fost generată după anul 2021, când Clotilde Armand a decis desfiinţarea Direcţiei de învăţământ.

Pe de altă parte, viceprimarul USR Oliver Păiuşi a cerut să nu mai fie scoşi din Consiliile de administraţie ale şcolilor reprezentanţii USR şi PMP.

Tot joi, edilul Clotilde Armand a anunţat că Primăria Sectorului 1 va fi închisă din cauza consilierilor locali PNL şi PSD care ar fi alocat bani prevăzuţi pentru funcţionarea instituţiei pentru Catedrala Mântuirii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Registratura va fi închisă şi serviciile publice la fel. Primăria nu mai are cum să funcţioneze fără buget. Un lucru extrem de grav şi fără precedent. Pentru ceea ce a făcut PNL PSD am depus deja o plângere penală săptămâna trecută. Este interzis în lege să opreşti serviciul public. (...) De astăzi nu vom mai avea internet în instituţie. De săptămâna trecută nu avem pază. Vom închide Primăria", a scris Armand, joi, pe Facebook.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri