Video Ciolacu nu e interesat de ION, consilierul AI al lui Ciucă. Ministru: „Eu cred foarte mult în inteligența naturală a noului guvern”

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Nicolae Ciuca prezinta un consilier onorofic cu inteligenta artificiala (ION) la inceputul sedintei de guvern din 1 martie 2023.
Consilierul guvernamental „ION”. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Consilierul ION nu și-a mai făcut loc în Guvern, după ce social-democrații au preluat conducerea. Noul Executiv este convins că inteligența naturală îl va ajuta să ia decizii mai bune decât cea artificială.

Dacă vechiul Executiv se mândrea și în presa internațională cu inteligența artificială adusă la Palatul Victoria, noul Cabinet nici nu a fost curios să îl cunoască pe ION. Asta pentru că echipa lui Marcel Ciolacu crede că are destulă inteligență naturală.

Întrebat dacă îi va propune premierului Ciolacu să-l ia consilieri, ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, spune: „Nu m-am gândit la acest lucru. Eu cred foarte mult în inteligența naturală a noului guvern și nu cred că inteligența artificială e răspunsul la absolut toate problemele. Astazi e o idee, e o idee concept care poate fi folosită foarte bine, dar cred că oamenii așteptă rezolvarea problemelor care îi apasă astăzi”.

„Acum să ne speriem de toate. Și de inteligența artificială, dar și de prostia naturală. Ambele ridică riscuri”, a declarat pentru Digi24 Ion M. Ioniță, redactor șef Historia.

Noul purtător de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, spune că nici măcar nu știe unde se află sistemul cu inteligență artificială în Palatul Victoria.

„Sunt de o săptămână în clădirea Guvernului și încă nu m-am întâlnit cu robotul ION și nu l-am văzut a fi utilizat. Dacă îmi dați voie, o sa mă interesez, că am o curiozitate personală să-l cunosc și eu înainte să fie pensionat poate înainte de termen”, spune el.

Robotul ION este un proiect dezvoltat de cercetători români. În scurta sa carieră, nu a fost străin de controverse. A fost acuzat că a folosit, fără drept, în clipul de prezentare imagini dintr-o şcoală din comuna Ciugud, județul Alba.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri