Ciucă, despre cazul Roșia Montană: „Toți cei care poartă povara pe umerii țării trebuie să răspundă în fața legii”

Data publicării:
rosia montana
Valoarea despăgubirilor cerute în dosarul Roșia Montană s-ar putea ridica la 6,7 miliarde de dolari. FOTO: Profimedia Images

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri seară, la Antena 3, referitor la cazul Roșia Montană, că „nu se va ajunge la pragul maxim”, pentru că „au încredere în echipa de avocați”. De asemenea, a mai afirmat că toți cei care poartă povara pe umerii țării trebuie să răspundă în fața legii, pentru că „nu discutăm de ceva care e trecător, ci de o sumă enorm de mare”.

„Noi estimăm că nu se va ajunge la pragul maxim, pentru că avem încredere în echipa de avocați”, a declarat Nicolae Ciucă.

De asemenea, a afirmat că „toți cei care vor purta responsabilitatea și povara pe umerii țării trebuie să răspundă în fața legii.

„Toți cei care vor purta responsabilitatea și povara pe umerii țării trebuie să răspundă în fața legii. Scopul nostru, al liderilor, e să asigurăm ordinea și tragerea la răspundere a celor care sunt vinovați, indiferent de nume, partid. Sunt convins că vor răspunde”, a mai explicat Ciucă.

Liderul PNL a mai adăugat că „nu discutăm de ceva care e trecător, ci de o sumă enorm de mare, de o resursă a României, care putea să aducă venituri, dincolo de cât pierdem acum”.

„În fața cetățenilor suntem datori să venim cu această asumare a tragerii la răspundere a celor care se fac vinovați”, a conchis el.

Valoarea despăgubirilor cerute în dosarul Roșia Montană s-ar putea ridica la 6,7 miliarde de dolari

România se așteaptă să piardă procesul intentat de Gabriel Resources țării noastre pentru aurul de la Roșia Montană, au declarat surse guvernamentale pentru digi24.ro.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Mihai Constantin, a declarat zilele trecute că valoarea totală actualizată a despăgubirilor solicitate de companiile Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey) în dosarul deschis împotriva României, legat de proiectul minier aurifer de la Roşia Montană, ar putea avea un prag maximal de 6,7 miliarde de dolari.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri