Video&Foto Comoară istorică găsită într-o pădure din Vrancea: peste 150 de monede vechi de peste 2.000 de ani

Data publicării:
descoperire arheologica vrancea
151 de monede vechi de peste 2.000 de ani au fost găsite într-o pădure din Vrancea. Sursa foto: colaj Facebook Ionut Apostol / Vlad Petrus

Comoară istorică descoperită într-o pădure din Vrancea. Doi tineri pasionați de detecția de metale au găsit, sâmbătă, peste 150 de monede vechi, despre care se crede că ar fi drahme antice grecești. Tezaurul a fost predat autorităților și urmează să fie expertizat pentru a se afla perioada exactă din care datează monedele, scrie Ziarul de Vrancea.  

Descoperirea a fost făcută sâmbătă, 2 martie 2024, în pădurea din comuna Poiana Cristei, județul Vrancea. Cei doi tineri se plimbau prin pădure, când detectorul de metale le-a indicat prezența unor obiecte metalice. Sub pământ, la mică adâncime, au descoperit o grămadă de monede argintii.

Comoară istorică găsită într-o pădure din Vrancea. Sursa foto: Facebook / Ionut Apostol
Comoară istorică găsită într-o pădure din Vrancea. Sursa foto: Facebook / Ionut Apostol

Conform legii, tinerii au luat imediat legătura cu autoritățile din comună pentru a anunța descoperirea făcută. În urma inventarierii, au rezultat peste 151 de monede vechi, a transmis primarul comunei pe raza căreia a fost făcută descoperirea istorică. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Doi norocoși, dl Munteanu având legătură cu Poiana Cristei (socrii) au descoperit în satul Podu Lacului peste 150 de monede pe care le estimăm neprofesionist ca fiind drahme antice grecești! Încă o dovadă că suntem de peste 2000 de ani! Acum așteptăm autoritățile!", a transmis Vlad Petruș, primarul comunei Poiana Cristei, pe rețelele sociale.

Potrivit legii, cei care găsesc obiecte valoroase sunt obligaţi să anunţe, în termen de 72 de ore, primăriile din zonă. Bunurile sunt preluate apoi de Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi sunt evaluate de experţi. În final, autorul descoperirii este răsplătit, în termen de 18 luni, cu 30% din valoare sau chiar cu 45%, dacă obiectele au o importanţă deosebită.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri