Concentrație uriașă de E-coli în apa mării, la Eforie Nord. Ce spun specialiștii

Data actualizării: Data publicării:
Eforie,Nord,/,Romania,-,June,16,2019:,Aerial,View
Stațiunea Eforie Nord. Foto: Shutterstock

Bacteria Escherichia coli a fost detectată în cantități mari în apa mării, în stațiunea Eforie Nord. Reprezentanții DSP Constanța transmit însă că a fost vorba de un episod pasager, iar îmbăierea este permisă în zona respectivă.

Probele recoltate din mare şi analizate de către specialiştii DSP Constanţa au arătat pentru data de 12 iulie, valori ridicate în apa mării din Eforie Nord, zona Belona, pentru bacteria Escherichia coli.

Valorile erau de 1305 la 100 de ml, în condiţiile în care specialiştii au menţionat că o valoare de 250 reprezintă o calitate excelentă a apei de îmbăiere.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, Tudorel Ene, a menţionat că a fost vorba despre un episod pasager, iar îmbăierea în zona respectivă este permisă.

“Discutăm despre un episod pasager, restul probelor prelevate din zonă arată o calitate a apei bună, astfel că îmbăierea este permisă. Monitorizarea calităţii apei se regăseşte pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa”, a declarat Tudorel Ene, potrivit News.ro.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri