Video Copac prăbușit pe un teren de joacă din București. Nicușor Dan: „Se mai întâmplă”

Data publicării:
Un copac putred s-a prăbușit lângă un teren de joacă din Parcul Bordei din Capitală.
Un copac putred s-a prăbușit lângă un teren de joacă din Parcul Bordei din Capitală. Foto: Captură Digi24

Un copac putred s-a prăbușit lângă un teren de joacă din Parcul Bordei din Capitală. Doar norocul a făcut ca un copil să nu fie în preajma, așa că nimeni nu a fost rănit. Nu este însă primul astfel de incident de pe străzile Bucureștiului. Anul trecut, de exemplu, în parcul IOR, o femeie a fost transportată de urgență la spital, după ce un arbore a căzut peste ea.

Bucureștenii cu copii au ajuns să iasă cu frică la plimbare în parcuri. Mărturisesc că se tem pentru siguranța celor mici.

- Da, e un pic cam delicată treaba. Ar trebui toaletați toți copacii din toate parcurile.
- Vă simțiți în siguranță în parcurile din capitală?
- După așa o priveliște, nu prea.

Pentru această situație, locuitorii Capitalei arată cu degetul către administrația publică și cer ca parcurile să fie supuse unor verificări mai riguroase.

- Ar fi putut să se întâmple și o tragedie. Trebuie să verifice mai des care este situația, mai ales în parcuri, unde sunt copii. Un adult când aude ceva se ferește, dar un copil cum să reacționeze, dacă nu e un copil lângă el, este foarte riscant.

- Wow, cu siguranță nu e ok. Știu că aparține primăriei Capitalei acest parc.Gândiți-vă că, copilul meu are 4 ani. Timp de 3 ani nu s-a făcut nimic în parcul ăsta, nici în parcul din Herestrău. Ar trebui verificate parcurile ca să fie sigure pentru copii. Ar trebui verificați toți copacii. Sunt chestii normale, chestii standard, care ar trebui făcute, dar nu se fac.

Despre problema copacilor care se prăbușesc pe stăzile din București a vorbit și primarul general Nicușor Dan.

„Se întâmplă să cadă copaci, au căzut. Semnez toate litigiile care privesc primăria. Există o constanță a acestui fenomen. Sunt două milioane de copaci în București, da, se mai întâmplă ca ei să mai cadă”, a reacționat edilul.

Din informațiile preliminare, copacul putred ar fi căzut din cauza vântului. Meteorologii au anunțat că rafalele se vor intensifica în următoarele zile.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri