Cornel Dinicu susține în continuare că focul de la Ferma Dacilor a fost pus intenționat, deși ipoteza a fost demontată

Data publicării:
Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor
Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor. Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, susține în continuare că o mână criminală a pus incendiul de la pensiune, deși anchetatorii au demontat această ipoteză. În plus, Cornel Dinicu i-a protejat în fața judecătorilor pe administratorii din acte, care sunt acum în arest la domiciliu, a spus la Digi24 avocatul lui Dinicu.

Iancu Toader, avocatul lui Cornel Dinicu: A manifestat o poziție extrem de sinceră și constructivă în fața judecătorului de drepturi și libertăți prin declarația pe care a dat-o, declarație exhaustivă, și a menționat clar că dânsul va lua tot concursul urmăririi penale, evident după ce va lua la cunoștință, dată fiind noua calitate de inculpat.

Reporter: A cerut dumnealui, poate, să fie trimis doar el după gratii și ceilalți să meargă acasă, deși faptele sunt la fel pentru toți 3?

Iancu Toader, avocatul lui Cornel Dinicu: Da, este adevărat! A declarat contestație chiar imediat, după ce s-a pronunțat, așteptăm termenul de judecată. Nu există un pericol public, care nu a fost motivat oricum de Parchet.

Cornel Dinicu este în arest preventiv pentru 30 de zile, dar a contestat această măsură.

Potrivit anchetatorilor, cel mai probabil focul a pornit de la un televizor lăsat aprins, care a suprasolicitat rețeaua proiectată în acte pentru o pompă de apă, nu pentru o pensiune.

Procurorii susțin că complexul turistic Ferma Dacilor a fost construit fără autorizații și a funcționat în acest fel încă de la început. Mai mult, și demersurile ulterioare pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea legii mai arată procurorii, precizând că Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Sursa probabilă a incendiului a fost „efectul termic al curentului electric”, în condițiile în care societatea comercială era racordată la rețeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract încheiat în anul 2014, pentru un consumator non casnic tip persoană fizică, loc de consum cu denumirea „pompă de apă” având o putere de 8.00 Kw, insuficientă pentru susținerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni, transmite Parchetul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri