Crăciun fără colinde în România, dar cu o excepție. Prefectul care a permis această tradiție spune că are încredere în oameni

Data publicării:
colindatori

Anul acesta, Crăciunul va fi fără colinde. Colindătorii, care păstrează tradiții vechi de sute de ani, au decis în multe localități că anul acesta nu vor mai merge din casă în casă. În județul Argeș însă, autoritățile au decis să dea voie colindătorilor să ureze, dar în anumite condiții.

De altfel, chiar Comisia Europeană a adoptat o strategie pentru gestionarea pandemiei în următoarele luni de iarnă. Executivul european cere statelor membre să mențină carantina pe timpul nopții, să încurajeze populația să evite întâlnirile de sărbători, iar când acestea au loc să poarte mască de protecție.

De asemenea, în perioada Crăciunului sunt recomandate ceremoniile religioase online și evitarea adunărilor de persoane pentru colindat.

Emanuel Soare, prefectul de Argeș, a explicat la Digi24 de ce a permis colindatul în jude.

"Permitem colindele, dar grupurile să nu fie mai mari de șase persoane, oamenii să poarte mască și să păstreze distanța", a spus prefectul.

El a explicat că a permis această activitate pentru că rata de infectare în județ este plafonată și pentru că are încredere că oamenii vor respecta regulile.

"Ar putea fi un fel de debușeu pentru populația care suferă foarte multe alte restricții, dar suntem pregătiți să verificăm cum se vor desfășura aceste activități dacă nu se respectă regulile, vom sista activitățile.

Anticipăm că activitățile de colindat vor fi rare, ne bazăm că vor fi grupuri mici și că vor respecta măsurile.

Dacă vom constata că rata de infectare va fi în creștere, avem seturi de măsuri restrictive pe care le putem pune în practică", a afirmat prefectul.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri