Video Cum au petrecut românii prima zi de Paște. Turiștii au umplut plaja din Vama Veche de la prima oră

Data actualizării: Data publicării:
turisti pe plaja in vama veche
Mii de turiști au petrecut prima zi de Paște pe plaja din Vama Veche. Foto: Captură Digi24

Al doilea Paște în pandemie le-a adus oamenilor bucuria de a putea merge la biserică pentru a lua lumină sau de a petrece câteva zile libere la mare sau la munte, spre deosebire de anul trecut, când totul era închis. Prima zi de Paște, cu vreme frumoasă, a fost petrecută de oameni mai ales în aer liber, fie că a fost vorba măcar de o ieșire în parc sau la terasă.

În București, ziua de sărbătoare a venit și cu o veste bună, privind relaxarea restricțiilor, începând de mâine. Pe litoral a fost aglomerat, iar Vama Veche s-a transformat în polul distracției de la malul mării.

Vama Veche, polul distracției de pe litoral

Obiceiurile sunt de Paște sunt mai frumoase la malul mării, pentru vamaioți.

- Cum petreceți?
-Cu prietenii, cu familia...la Vamă, acasă. Vama este acasă... Vama e întotdeauna acasă.

O zi de relaxare, după două zile de petreceri și noaptea petrecută la slujba de Înviere. Unii au desenat în nisip, alții s-au înviorat în mare.

- Am ieșit la aer, sărbătorim Paștele, o vizită la malul mării nu strică niciodată.
- Am venit să ne distrăm, să ne relaxam și să privim marea.

Au fost și amenzi, pentru distracția peste regulile de pandemie, la malul mării. Polițiștii din Vama Veche au dat, noaptea trecută, 7 amenzi în valoare de 3.500 de lei și 10 avertismente. Asta pentru că unii dintre turiștii de la malul mării au ignorat regulile impuse de autorități și au dat startul petrecerilor. Masca de protecție, dar și păstrarea distanței fizice nu au mai contat când s-a dat tonul la muzică, dans și voie bună. Oamenii legii au intervenit și i-au răspândit pe petrecăreți. Cei mai mulţi dintre cei care au ales marea în acest weekend s-au întors pe plajă alături de prieteni și de familie în prima zi de Paște, dis-de-dimineață.

În Constanța turiștii și localnicii au profitatde vremea plăcută de Paște și au ieșit la plimbare pe faleza cazinoului. Patronii de restaurante s-au pregătit intens, inclusiv pentru cei care n-au vrut să renunțe la bucatele tradiționale.

Cel puțin 35 de mii de turiști au venit la mare pentru vacanța de Paște.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri