"Cum întoarce TIR-ul aici?". Un sens giratoriu din Târgu Jiu este atât de îngust, încât șoferii se întreabă cum se va trece pe acolo

Data actualizării: Data publicării:
sens giratoriu in targu jiu
Autoritățile locale din Târgu Jiu au plătit 1,3 milioane de lei pentru un sens giratoriu prost făcut. FOTO: captură Digi24

Autoritățile locale din Târgu Jiu au plătit 1,3 milioane de lei pentru un sens giratoriu prost făcut. Lucrările au început în luna iulie, iar acum s-a trecut la turnarea asfaltului. Chiar dacă autoritățile spun că lucrarea este una de excepție, șoferii se plâng că sensul îi pune în pericol. 

Lucrările la noul sens giratoriu au început în urmă cu patru luni, într-o zonă intens circulată din oraș. Deși proiectul este aproape de finalizare, calvarul șoferilor pare să continue.

Autoritățile locale de la Târgu Jiu se laudă cu cea mai nouă investiție a lor. Este vorba despre un sens giratoriu care a costat bani din bugetul local, 1,3 milioane de lei.

Șoferii însă sunt de altă părere, oamenii spun că benzile de circulație au fost subdimensionate, iar la ieșirea din sensul giratoriu nu este loc suficient pentru mașini.

"Prea mic. Cum întoarce TIR-ul aici? Răspundeți la întrebarea asta", spune un șofer.

"Pff..nu e bine. Nu e deloc bine. Investiții foarte proaste la noi", susține alt șofer.

Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu: "Cred că este pentru prima dată când vă dau și le dau șoferilor dreptate. Acea girație este foarte mare, de fapt ce este în mijlocul sensului giratoriu. Este foarte mare. Puteam să ne limităm pentru că am realizat în municipiul Târgu Jiu tot pe perioada mandatului meu câteva sensuri giratorii în care zona centrală este extrem de comprimată și funcționează".

Probleme cu dimensiunea benzilor de circulație sunt și la un alt sens giratoriu.

Aceleași autorități locale care au construit un sens giratoriu cu o suprafață de 379 de mp la periferia municipiului Târgu Jiu au construit o altă girație într-un cartier din municipiul Târgu Jiu, care nu are mai mult de 9 mp și care a costat 300.000 de lei.

"Aici ce nu ne convine e că e foarte îngustă șoseaua pentru un sens giratoriu. E greu de circulat", spune un bărbat.

"Într-un fel e bun, dar pentru o mașină mare nu e. Un TIR e foarte greu să ocolească", adaugă altul.

Dacă se dovedește că benzile de circulație din noul sens giratoriu sunt prea mici, atunci primarul spune că va da în judecată proiectantul pentru a recupera banii.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri