Cum l-au prins polițiștii pe Cherecheș cu ajutorul telefonului

Data actualizării: Data publicării:
Cătălin Cherecheș face declaratii de presa
Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania datorită propriei sale greșeli. Foto: Facebook/ Cătălin Cherecheș

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, fugit din țară chiar înainte să fie condamnat definitiv la închisoare, a fost prins în Germania datorită propriei sale greșeli. Anchetatorii au reușit să-i refacă traseul pentru că fugarul s-a dat de gol.

Fugit în țară cu un taxi și cu actele unei rude, Cherecheș și-a cumpărat cartele telefonice din Ungaria, la scurt timp după ce a intrat în acea țară. El a cumpărat cartelele pentru a putea vorbi fără să fie localizat, dar a făcut o greșeală: și-a deschis telefonul personal.

Datorită acestui lucru, polițiștii l-au putut localiza și i-au refăcut traseul, astfel că Cherecheș a fost prins marți seara la Augsburg, când încerca să iasă din Germania.

Polițiștii spun că primarul avea peste 3.000 de euro la el, în momentul în care a fost capturat, dar și foarte multe documente, între care o carte de identitate din Italia, Cătălin Cherecheș fiind rezident în această țară din 2022.

De asemenea, avea la el un buletin românesc, o legitimație pentru cadre militare în rezervă, dar și o legitimație de parlamentar, expirată din 2012.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a spus la Digi24 că autoritățile din Germania urmează să stabilească momentul când îl vor extrăda pe primarul Cătălin Cherecheș.

„Această operațiune a decurs ca la carte, această depistare, localizare și reținere a urmăritului internațional s-a întâmplat în patru zile de la momentul dispariției, de la momentul pronunțării definitive a unei instanțe din România. Anterior a fost o colaborare foarte bună între Poliția Română și între autoritățile din Germania, Austria, Ungaria și Italia, iar în urma acestor activități derulate de partenerii interni și externi a fost localizat, depistat și reținut urmăritul internațional Cherecheș. Acesta a fost depistat pe baza informațiilor oferite de Poliția Română”, a spus Drăgan.

„Urmează ca urmăritul internațional să fie prezentat instanței din Germania, iar autoritățile din acest stat vor decide momentul predării sale către autoritățile române, urmând ca acesta să fie încarcerat”, a adăugat el.

Întrebat de când știa Poliția Română că Cherecheș se afla în Germania, Georgian Drăgan a spus: „Colegii mei din Poliția Română au stabilit traseul pe care l-a urmat. Urmează ca procedura specifică să fie urmată pentru a fi adus în țară și pentru a-și ispăși pedeapsa. (...) Nu au fost piste false, colegii mei au știut exact care este traseul urmat de persoana bănuită, dar foarte important e sprijinul real al ajutoriților străine”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri