De ce a durat patru ore ca poliţiştii să îşi dea seama că cele 13 apeluri la 112 date de o adolescentă erau o farsă

Data actualizării: Data publicării:
apel 112
Foto: Agerpres

Mihai Fifor, ministru interimar al Internelor, a declarat pentru Digi24 că situaţia de vineri seară, când o adolescentă a sunat de 13 ori la 112 invocând că este sechestrată, iar apoi a mărturisit că a minţit, este "o farsă ireposnsabilă". El a spus că situaţia a fost complicată pentru că fata a fost mereu în mişcare.

"Ce s-a întâmplat aseară, a fost o farsă iresponsabilă, care pune în mişcare dispozitive de forţe importante. Alături de forţe MAI au venit echipaje de la poliţia locală sector 6, dar şi cetăţeni care au vrut să se implice. După şase ore s-a terminat procedura cu totul, în jurul orei 22 ştiam că e o farsă.

A fost o situaţie mult mai complicată, fata a fost în mişcare.

Astfel de situaţii se întâmplă zilnic. Sunt câte 3 - 4 astfel de apeluri pe zi. Ieri, de exemplu, nu minor de 16 s-a jucat cu poliţia, dimineaţa, un altul de 11 ani.

Amenda ar trebui să fie mărită. În toate ţările membre UE sancţiunile sunt drastice la acest nivel. Nu doar amendă să fie, sunt ţări unde se plătesc cheltuielile pentru punerea în mişcare a dispozitivelor", s pus Mihai Fifor.

Întrebat de ce a durat patru ore ca să se afle că e o farsă, Fifor a răspus că tocmai de aceea sunt măsuri care se vor lua pentru reducerea timpilor de identificare a acestor tipuri de apel.

"Săptămâna viitoare vom fi gata cu ordonanța privind 112. localizarea va fi mult mai rapidă

Cei care sună de pe cartelele prepay trebuie să fie identificați. Vrem să știm cine sună, dar doar pentru apelurile la 112. Ştim foarte bine ce spune CCR, apelul la 112 mi se pare mai mult decât firesc să îl localizăm dacă vine de pe o cartelă prepay", a adăugat ministrul interimar al Internelor.

Redactare Georgiana Marina

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri