De ce judeţe precum Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa sau Teleorman au printre cele mai puţine infecţii COVID din ţară

Data publicării:
teste laborator
Foto: Inquam Photos / George Călin

Cel mai recent bilanţ făcut public de Guvernul României referitor la ultimele cazuri de îmbolnăviri şi decese provocate de COVID-19 arată că încă 5345 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, în vreme ce rata de pozitivare a ajuns la 25%, dintr-un total de 21.423 de teste efectuate doar în ultima zi. O investigaţie G4Media arată că mai bine de o treime din aceste teste se fac în Bucureşti, în timp ce în judeţe precum Călăraşi sau Ialomiţa s-au făcut doar 8 sau 9 teste într-o zi.

Numărul mic de testări duce la raportarea oficială a unui număr mic de cazuri confirmate cu noul coronavirus. Conform G4Media, şase judeţe au prelucrat sub o sută de teste într-o zi, fapt care influenţează rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 raportate la mia de locuitori.

O explicaţie pentru numărul mic de teste efectuate într-un judeţ este că în cazul Bucureştiului - unde se fac şi cele mai multe teste din ţară - se fac inclusiv teste pentru persoane care vin din judeţele învecinate.

Conform bilanţului referitor la evoluţia pandemiei de COVID-19 în România, publicat pe 1 noiembrie, în Călăraşi s-au înregistrat 36 de noi infecţii în  ultimele 24 de ore, în Giurgiu - 31, Gorj - 15, Ialomiţa - 4, Mehedinţi şi Teleorman - 30, Tulcea - 35 şi Vrancea - 24.

Niciunul dintre aceste judeţe nu se află în prezent. în scenariul roşu, cu incidenţă mai mare de 3 cazuri COVID la mia de locuitor, fapt ce ar duce la impunerea de restricţii de autorităţi.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri