ISU nu a transmis RO-ALERT pentru cutremurul din această dimineață. Arafat: Cine spune că a primit un astfel de mesaj să arate poza

Data actualizării: Data publicării:
ro alert
De ce oamenii nu au fost avertizați prin RO-ALERT de producerea cutremurului

În urma cutremurului care a avut loc joi dimineaţă, în zona seismică Vrancea, cu magnitudinea de 5,4 nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Șeful DSU a declarat la Digi24 că ISU nu a dat mesaje RO-ALERT, "iar cine spune că a primit un astfel de mesaj să arate poza".

ACTUALIZARE 8.05. "Noi nu am dat mesaje RO-ALERT. Când se dau mesaje RO-ALERT scrie clar că sunt RO-ALERT.

Am înțeles că unele telefoane Android au aplicații care pot spune că se întâmplă ceva, dar noi nu am dat Ro-ALERT și am explicat motivele și aspectele corelate cu RO-ALERT.

Au mai fost discuții pe această temă.

Cine spune că a primit mesaj RO-ALERT să arate poza.

Noi nu am dat mesaje RO-ALERT, am verificat nu cumva vreun județ a dat vreun mesaj post cutremur, nu s-au dat", a declarat Raed Arafat.

Știrea inițială:

''Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime'', a precizat IGSU.

IGSU mai anunţă că, în cazul seismelor, sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanşării acestora.

''Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă)'', arată sursa citată, scrie Agerpres.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri