Detalii revoltătoare în cazul fetei arse de la Centrul de Plasament Brădet. Anchetatorii au două ipoteze și vor analiza imaginile video

Data actualizării: Data publicării:
postare-intotero-fata-arsa-fb
Polițiștii au început o anchetă în cazul fetei arse de la Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale Brădet. FOTO: Facebook Natalia Intotero

Polițiștii au început o anchetă în cazul fetei arse de la Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale Brădet. Anchetatorii iau în calcul două ipoteze. Cazul a fost făcut public de ministrul Familiei care a aflat despre el de la o organizație non-guvernamentală. Ministrul a declarat, pentru Digi24, că a cerut ca toate instituțiile statului cu atribuții să facă anchete la centrul social în care mai sunt îngrijiți alți opt tineri cu nevoi speciale. 

Natalia Intotero, ministrul Familiei, la Digi24: "Rănile sunt vizibile pe corpul acesteia. "

Reporter: Mai exact, ce i-a provocat aceste arsuri?

Natalia Intotero: "Nu se cunoaște cauza cu exactitate, ce a provocat. Însă știm că în cursul zilei de joi la acea instituție a avut loc o acțiune de dezinfectare, deratizare. Trebuie verificate documentele, proceduri, unde au fost copiii pe perioada în care s-au desfășurat acele proceduri, cât trebuiau să fie în afară, dacă s-a făcut curățirea acelui spațiu înainte de a intra copiii din nou în acea locație. Se știe mai departe că în cursul serii, când angajații au ajutat la duș au început să apară problemele acestei fetițe și că această fetiță a fost transportată în cursul zilei de vineri la spitalul județean."

Fata are multiple probleme de sănătate, iar ca dezvoltare poate fi asemănată cu un copil de 5 ani.

Anchetatorii iau în calcul două ipoteze

Prima e că la centru s-a făcut o deratizare, iar fata, care e lăsată mai mult pe jos, ar fi intrat în contact cu acele substanțe așa că e posibil să se fi produs acele arsuri. Se vor analiza imaginile de pe camerele de supraveghere ca să se vadă ce s-a întâmplat și pe unde a stat fata cât s-a făcut deratizarea. În acest caz vorbim de o  neglijență a personalului.

A doua ipoteză e că fata ar fi fost arsă cu lapte. Fiind nedezvoltată, ea e hrănită cu biberonul, iar laptele ar fi fost fierbinte, așa că ea a suferit arsuri la nivelul căilor respiratorii.

Fata are arsuri de gradul 2 și 3 pe 10% din corp, ea fiind internată la secția de chirurgie plastică și arsuri de la Spitalul din Brașov. Medicii spun că starea ei e gravă.

Ce spun legiștii

Inspectoratul de Poliţie judeţean Braşov a anunţat că face verificări în cazul fetei. Conform legiştilor, fata are nevoie de peste 20 de zile de îngrijiri medicale. Asociaţia ASUM reclamă că ar fi fost vorba despre o "tentativă de muşamalizare" a acestui caz.

Luni, Poliţia judeţeană Braşov a anunţat că a deschis o anchetă, după ce oficialii DGASPC au înştiinţat instituţia despre acest caz.

"La data de 12 august a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Săcele au fost sesizaţi de către D.G.A.S.P.C. Braşov cu privire la  faptul că beneficiara unui complex de servicii din localitate, o tânără de 19 ani, a fost internată în data de 11 august a.c. la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, prezentând arsuri la nivelul corpului. În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuare în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului, sub supravegherea unităţii de parchet competente", a informat IPJ Braşov.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Braşov, Lidia Mailat, a declarat, pentru News.ro, că tânăra de 19 ani este internată într-o căsuţă de tip familial din cadrul Complexului de Servici Brădet-Săcele. "DGASPC Braşov a sesizat Poliţia pentru a stabili dacă este vorba sau nu de neglijenţă în serviciu, dacă sunt întrunite elementele unei infracţiuni. Ancheta este în desfăşurare. La acest moment noi nu ştim care este cauza acestei arsuri, se fac cercetări şi se va stabili ce s-a întâmplat acolo", a declarat reprezentanta DGASPC Braşov.

Cazul tinerei în vârstă de 19 ani, a fost prezentat public de Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM), care vorbeşte despre o "tentativă de muşamalizare" a acestei situaţii. Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a mers la Braşov, unde a vizitat-o pe tânără, ea afirmând că este un caz "şocant” şi condamnând" cu fermitate" ceea ce i s-a întâmplat fetei.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri