Directorul unui colegiu din Iași a fost trimis în judecată de DNA. Ar fi luat mită sute de euro pentru transferul unui elev

Data publicării:
profesor in sala de clasa cu banii din mita in buzunar
Profesorul ar fi primit 300 de euro mită pentru a facilita transferul unui elev în colegiul pe care îl conduce. Credit foto: Guliver/Getty Images

Directorul Colegiului „Vasile Alecsandri” din Iași a fost trimis în judecată de DNA pentru că ar fi primit bani pentru transferul unui elev. Șpaga ar fi fost dată chiar pe holul liceului, spun procurorii. În același dosar a fost trimisă în judecată și mama elevului, educatoare în oraș, dar și o altă femeie, care ar fi intermediat mita, anunță DNA.

Fapta, spun procurorii DNA, a avut loc în luna august anul acesta, chiar pe holurile Colegiului "Vasile Alecsandri" din Iași.

"La data de 28 august 2023, inculpatul N. G., în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, prin intermediul inculpatei A. A., de la inculpata S. A.I. suma de 300 euro, pentru a asigura transferul fiului acesteia din urmă de la un colegiu tehnic la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, pe care-l conducea", se arată în comunicatul DNA.

În schimbul celor 300 de euro, directorul urma să-și dea acordul pentru transferul elevului de la un colegiu tehnic din oraș la colegiul pe care acesta îl conduce. A fost prins, însă, în flagrant și și-a petrecut noaptea în arest, scria în septembrie Ziarul de Iași.

"Nu aş putea să comentez acţiunea DNA, pentru că este un proces în desfăşurare. Am încredere că justiţia va rezolva cât mai repede această situaţie. Eu cred în justiţie şi în nevinovăţia mea”, declara, la acea vreme, Nistor Gheorghiţă, directorul Colegiului „Vasile Alecsandri”.

În același dosar au fost trimise în judecată și două femei: S. A.I - mama elevului, cea de la care proveneau banii, dar și A.A - persoana care a intermediat  și care i-a fi dat mita directorului.

"Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi se delimitează de astfel de practici şi va respecta măsurile stabilite de instituţiile abilitate", a declarat, la scurt timp după incident, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, Antonina Bliorţ.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iași, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză, anunță acum DNA.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri