Dispută la tribunal privind Orhideea Towers

Data publicării:
Orhideea-Towers-2

Antreprenorul general al proeictului de birouri Orhideea Towers din Bucureşti, compania austriacă Porr Construct, a reziliat unilateral contractul cu unul dintre subcontractori, Urban Consult, care a dat în judecată compania austriacă pentru recuperarea banilor pe lucrările deja efectuate, dar şi suma executată din scrisoarea de garanţie.

Orhideea-Towers-2

Compania austriacă Porr datorează Urban plata lucărilor efectuate, dar neachiate, în valoare de 1,03 milioane de lei (circa 230.000 de euro), peste 481.000 de euro reprezentând suma executată din scrisoarea de garanţie, cât şi plata penalităţilor contractuale, a comisionului de plată a sumei executate şi plata cheltuielilor de judecată, se arată în cererea de chemare în judecată, înregistrată la Tribunalul Bucureşti, potrivit Economica.net.

Porr Construct semnează în februarie 2016 contractul de antrepriză generală pentru proiectarea şi construcţia clădirilor de birouri Orhideea Towers cu beneficiarul investiţiei, Europolis Orhideea BC. Birourile Orhideea Towers reprezintă o investiţie de 75 de milioane de euro din partea autriecilor de la CA Immo şi care ar urma să fie livrate pe piaţă în acest an. Clădirile sunt construite pe o parte din terenul fostei fabrici Spicul din apropierea Pasajului Basarab, tot acolo unde şi dezvolatorul Forte Partners construieşte proiectul de birouri The Bridge.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri