Dosar de trucare a unor meciuri de fotbal. Jucători din Liga a II-a, obligați de cămătari să piardă pentru a câștiga la pariuri

Data actualizării: Data publicării:
teren de fotbal
Vizați în dosar sunt jucătorii unei echipe de fotbal din Liga 2 Foto: Profimedia Images

Jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a au fost obligaţi de cămătari să joace sub capacitatea lor, pentru trucarea unor meciuri din campionatul 2017-2018 și pentru obţinerea unor venituri, inclusiv din pariuri sportive, informează Poliția Română, într-un comunicat.

Vizați în dosar ar fi fotbaliștii echipei "Dacia Unirea" din Brăila. Oamenii legii efectuează în prezent şase percheziţii şi 10 persoane urmează să fie duse la audieri într-un dosar de camătă şi şantaj, luare şi dare de mită. 

"În judeţele Brăila, Mureş şi Buzău, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează şase percheziţii domiciliare şi pun în executare zece mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj, luare şi dare de mită", a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, potrivit Agerpres.

Aceasta a precizat că jucătorii au fost determinaţi să aibă această conduită, prin constrângeri şi ameninţări exercitate de persoane care le împrumutaseră sume de bani cu camătă.

La acţiune participă şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Brăila, Buzău, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Vâlcea, sprijiniţi de echipe ale serviciilor pentru acţiuni speciale.

Persoanele depistate vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, pentru audieri şi luarea de măsuri legale.

Potrivit comunicatului transmis de Poliția Română, "fotbaliștii echipei din Liga 2 ar fi fost constrânși și de persoane de la care au împrumutat bani cu camătă".

"Din cercetări a rezultat că jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a ar fi jucat sub capacitatea lor sportivă, în scopul trucării de meciuri din campionatul 2017-2018 și obținerii unor venituri, inclusiv din pariuri. La momentul comiterii faptelor, persoanele aveau calitatea de jucători profesioniști de fotbal, în Liga a ll- a. Jucătorii ar fi fost determinați să aibă această conduită prin constrângeri și amenințări exercitate de persoane care au împrumutat sume de bani cu camătă către o parte dintre aceștia",  se mai arată în comunicat.

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri