Dosarul morții Alexandrei a fost preluat de Parchetul Curții de Apel Suceava, pentru a nu fi suspiciuni legate de anchetă

Data actualizării: Data publicării:
spitalul judetean botosani
Managerul Spitalului Județean Botoșani a fost demis la cinci zile după moartea Alexandrei. Foto: stiri.botosani.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au preluat ancheta în cazul Alexandrei, care a murit în 18 august în Maternitatea din Botoşani, a declarat pentru Agerpres prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Valeriu Chihaia.

Potrivit acestuia, măsura a fost luată pentru a înlătura orice suspiciuni cu privire la desfăşurarea anchetei penale.

"Decizia a fost luată de parchetul ierarhic superior. A fost o decizie de comun acord cu cei de la Parchetul Curţii, iar cercetările care se fac acum sunt dispuse de procurorul de caz de la Parchetul Curţii", a afirmat Chihaia.

Iniţial, cercetările în cazul morţii Alexandrei Ivanov au fost începute de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, ele desfăşurându-se pentru ucidere din culpă.

Alexandra Ivanov a murit vinerea trecută, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie. Dimineaţa, starea ei de sănătate s-a înrăutăţit considerabil, ea decedând în Secţia de anestezie - terapie intensivă.

Tânăra de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale, se arată într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Inspectorii sanitari au stabilit că "de la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07,35, nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire" pentru tânăra respectivă.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri