Drumul morții din 2 Mai. Până la Vama Veche turiștii și localnicii sunt nevoiți să meargă pe șosea pentru că nu există trotuar

Data actualizării: Data publicării:
sosea fara trotuar 2 Mai - vama veche
În zona în care s-a produs tragedia din 2 Mai nu sunt trotuare sau spații delimitate pentru pietoni. FOTO: captură Digi24

În zona în care s-a produs tragedia din 2 Mai nu sunt trotuare sau spații delimitate pentru pietoni. Așa că tinerii au fost nevoiți să meargă pe marginea șoselei. Porțiunea 2 Mai - Vama Veche este intens circulată atât de mașini, cât și de pietoni, care își pun viața în pericol de fiecare dată când merg dintr-o stațiune în alta.

Tragedia de sâmbătă s-a petrecut pe DN39, între Vama Veche și 2 Mai, într-o curbă unde nu există trotuar, iar pietonii, fie că vorbim de turiști sau localnici sunt în permanență în pericol.

Între cele două stațiuni există o pistă destinată bicicliștilor, pe care circulă și pietonii, însă pe o porțiune de câteva sute de metri, pista se termină, iar oamenii sunt nevoiți să circule direct pe șosea. Chiar și în 2 Mai există zone fără trotuar.

„Așa merge lumea, cum au mers și ăștilalți, cum sunteți dumneavoastră acum aici. Mai fac și jogging, mai aleargă. Pe aici aleargă, pe pista asta, atât. Foarte periculos., spune un bărbat.

„Unde sunt localități, acolo ar trebui să existe, mai ales dacă vorbim despre zone unde zona este frecventată de turiști.”, adaugă altul.

„Să facă trotuar!”, spune o fată.

Autoritățile locale spun că au în plan proiectarea unor trotuare în zonă încă din anul 2019. Doar că până acum nu s-au găsit bani.

Daniel Georgescu, primarul comunei Limanu: „Există și un proiect cu toate avizele luate, nu avem finanțare, atâta tot. E prevăzut cu extinderea trotuarului până la pista de biciclete.”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: „Nu pe lângă orice drum național construiești trotuare, scuzați-mă. Ar însemna să dublăm toate drumurile naționale cu trotuare.”

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri