BACALAUREAT 2017. Absolvenţii de liceu susţin astăzi ultima probă

Data publicării:
examen agerpres crop bacalaureat

Absolvenţii de liceu care s-au înscris la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului susţin, joi, ultima probă a examenului, respectiv evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar vineri vor fi afişate primele rezultate. La sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat s-au înscris aproape 39.500 de absolvenţi de liceu.

examen agerpres crop bacalaureat-9
Foto: Agerpres

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris 39.435 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 24.690 sunt din promoţia curentă, iar 14.745 din seriile anterioare. În funcţie de forma de învăţământ absolvită, cei 39.435 de elevi înscrişi sunt distribuiţi astfel: 37.138 - zi, 1.036 - seral şi 1.261 - frecvenţă redusă.

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului a început în 21 august, pentru prima dată, cu probele scrise, prima probă fiind la Limba şi literatura română. În 22 august, absolvenţii de liceu au susţinut proba la Limba şi literatura maternă, iar în 23 august s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului. Probele scrise s-au încheiat în 24 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română a început în 25 august şi a continuat în 28 august, când absolvenţii de liceu au susţinut şi proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Evaluarea competenţelor digitale s-a derulat în zilele de 29 şi 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională în 30 şi 31 august.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat vor fi afişate vineri, 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, absolvenţii de liceu vor putea depune contestaţii, iîn intervalul 16.00-20.00, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru 6 septembrie.

Rata de promovare la prima sesiune a bacalaureatului a fost de 72,9%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri