Budăi, înainte de negocierile cu profesorii: Întotdeauna, bani nu sunt. Nu știu dacă discuțiile cu mine vor închide greva

Data actualizării: Data publicării:
marius budai cu un dosar in mana
Ministrul Muncii, Marius Budăi. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat înainte de întâlnirea cu sindicaliștii din educație că la nivelul ministerului încep "discuțiile tehnice" pe noua lege a salarizării, dar că răspunsul pe solicitările de creșteri salariale trebuie să îl dea Coaliția.

Marius Budăi se întâlnește la ora 14.00 cu liderii de sindicat din Educație. După aceea, de la ora 16.00 va discuta cu sindicaliștii din sănătate care și ei amenință cu greva.

"Ce s-a decis este ca începând de azi să discutăm aplicat pe grila propusă de tot sistemul de educație care să facă parte din viitoarea lege a salarizării. Sunt practic propunerile dumnealor și noi trebuie să le încadrăm în viitoarea lege.

La ora 16 avem întâlnire cu sănătatea și de mâine încolo vom face programări, discutăm aplicat pe fiecare categorie în parte. Sunt de acum discuții tehnice.

Totdeauna bani, dacă vrem să spunem, nu sunt, dar noi trebuie să ajungem de așa natură să găsim bani pentru toată lumea. La Ministerul Muncii noi ne încadrăm spre a lucra tehnic, dar trebuie și un alt minister și toată coaliția să discute.

Eu fac tot posibilul ca ministru al Muncii, să discutăm pe legea salarizării. Nu știu dacă neapărat discuțiile cu mine vor închide greva.

Nu la Ministerul Muncii se decide orice cheltuială pe bugetul general consolidat din România", a declarat ministrul Muncii.

Profesorii cer întâlnire de urgență cu președintele Klaus Iohannis mâine la ora 15:30.

Dascălii vor ca salariile profesorilor debutanți să pornească de la 4.000 de lei, nu de la circa 2.500 de lei, așa cum se întâmplă acum.

Înainte de a intra la negocierile de la Ministerul Muncii, Marius Nistor a declarat: "Această grevă n-ar fi avut loc dacă din decembrie ar fi demarat niște negocieri serioase. Atâta vreme cât ei se joacă la taraba guvernului, îmi pare rău, dar nu ne batem joc de salariații din educație mergând pe această procedură."

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri