Condiţii de cazare în cămine: mucegai, gândaci, saltele rupte, duşuri lipsă

Data publicării:
camine-1

Preţurile la cazarea în cămine au crescut, dar condiţiile sunt deosebit de proaste, se plâng studenţii de la Universitatea Bucureşti. Tinerii spun că au fost cazaţi în camere cu mucegai şi pereţi murdari, saltele rupte şi pline de gândaci. Reporterii Digi24 au descoperit că, în unele cămine din Grozăveşti, există o singură cabină de duş pentru zeci de chiriaşi cazaţi pe un etaj. De cealaltă parte, reprezentanţii universităţii spun că au cheltuit deja toţi banii pentru reparaţii.

În camerele de cămin rămase libere peste vară nimeni nu face curăţenie, aşa că, la început de an, studenţii aleargă după gândacii care forfotesc. Iar într-unul dintre cămine, renovarea se face mai mult de formă: holul este zugrăvit doar de la intrare până la uşa administratorului. „Nu am văzut nici o schimbare. Nici la băi, nici pe holuri, e chiar la fel, deşi preţul este cu 30 de lei mai mare decât anul trecut”, se plânge un student. În camere, de obicei, studenţii văruiesc singuri şi îşi cumpără duşul sau salteaua pentru pat. De la an la an, spun ei, condiţiile sunt mai proaste, iar preţurile - mai mari.

Reprezentanţii Universităţii Bucureşti spun însă că au cheltuit peste 600.000 de lei pentru reparaţii şi renovări în cămine. Banii s-au şi terminat, după ce au fost direcţionaţi pe problemele urgente: de umiditate sau de disfuncţii la grupurile sanitare, după cum declară Maria Voinea, prorector pe probleme studenţeşti.

În căminele C şi D din Grozăveşti, unde este realizat reportajul Digi24, gândacii din camere nu mai au mult de trăit, crede prorectorul. „Dezinsecţia a fost zilele trecute, deci ea trebuie să-şi facă efectul. Poate acei gândaci erau adormiţi. Acum, dacă substanţele pe care le-au folosit cei care au câştigat licitaţia pentru a face această dezinsecţie nu au fost tocmai bune, sigur că lucrurile vor fi controlate. Vă asigur că vom face în toamna asta încă o igienizare puternică în toate căminele noastre”, a declarat Maria Voinea.

Pentru un loc în aceste cămine, un student plăteşte între 110 şi 130 de lei, chiria crescând de anul acesta cu o treime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri