Controversa scrisului diferit la Bac. Ce spun cei doi elevi eliminaţi din examen, ce fac autorităţile

Data actualizării: Data publicării:
scris de mana - shutterstock_162664610
Foto: Shutterstock

Sunt verificări în Dâmboviţa, după ce doi elevi de la două licee diferite nu se pot înscrie la facultate, pentru că au fost eliminaţi din examenul de Bacalaureat. Motivul - pe lucrări apăreau două tipuri de scris. Elevii susţin că sunt nevinovaţi, iar oficialii din Educaţie încearcă să afle dacă au dreptate.


Doi candidaţi din judeţul Dâmboviţa au fost eliminaţi de la examenul de bacalaureat, de la proba scrisă Istorie, pe motiv că în lucrările lor apar mai multe tipuri de scris.

Ana Maria Ioniţă este una dintre cei doi elevi din Dâmboviţa care au pierdut Bac-ul pe motiv că în lucrarea de la Istorie apar mai multe tipuri de scris. A aflat că este eliminată de la examen de pe internet. Iniţial a crezul că este o greşeală.

„La Târgovişte, domnii de acolo deja se uitaseră pe camera de luat vederi din timpul examenului, pentru că eu am stat în prima bancă, şi nu au identificat nimic în neregulă. Nu mi se pare corect. Eu am susţinut examenul, am învăţat”, spune eleva.

În aceeaşi situaţie este şi Mihai Alexandru Toma din Titu.

„Am depus contestaţie, am depus tot. Aştept rezultatul. (...) Mi se pare o chestie nejustificată, pentru că scrisul se poate schimba după emoţii, după stări. Scrisul se poate observa că scrisul este al aceleaşi persoane, pentru că literele au aceaşi formă”, își susține cauza Mihai.

Cazul celor doi elevi a declanşat un val de anchete în Dâmboviţa.

„Dacă măsura eliminării din examen se păstrează, atunci în mod evident va plana asupra comisiei pe care am coordonat-o suspiciunea de fraudă. Lucru pe care nu pot să îl accept, pentru că ştiu ce activitate au întreprins colegii mei”, spune Sorin Ion, inspector-șef al ISJ Dâmbovița.

Cazurile au ajuns și la urechile ministrului.

„Nu pot să am o explicaţie logică în momentul de faţă. Aştept ultimele elemente de care avem nevoie, pentru a încheia acest raport”, a declarat ministrul educației, Liviu Pop.

La începutul săptămânii viitoare, membri ai Corpului de control al ministrului vor merge în judeţul Dâmboviţa pentru afla care este adevărul în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri