Directoare demisă după controlul ministerului, numită inspector şcolar general

Data publicării:
liviu pop
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Un consilier local PSD din Focşani este noul inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea. Lauriana Ailicunţei a fost director al Liceului Pedagogic din Focşani, în perioada 2012-2015, când a fost demisă în urma unui control derulat de Ministerul Educaţiei.

liviu pop
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Noul inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea, numit cu delegaţie după demiterea fostului şef al instituţiei Dorin Cristea, este profesoara de engleză Lauriana Ailincuţei.

Ea predă la Liceul Pedagogic Focşani, al cărui director a fost în perioada 2012-2015, fiind demisă în urma unui control al Ministerului Educaţiei.

În prezent, Ailincuţei este consilier PSD în Consiliul Local Municipal Focşani.

Fostul şef al ISJ Vrancea, profesorul Dorin Cristea, destituit de ministrul Liviu Pop, alături de un lot de alţi 12 inspectori şcolari generali din ţară, preluase funcţia în urmă cu un an, după ce câştigase concursul organizat de Ministerul Educaţiei.

Aceasta nu este singura numire controversată. Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ)  Buzău, va fi condus, începând de luni, de Geta Burducea. Aceasta a mai ocupat funcţia de inspector-şef, însă cu delegaţie, picând de trei ori concursul organizat de ministerul de resort pentru ocuparea postului

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri