Elevii români, patru medalii de aur, un argint și locul 1 în Europa la Olimpiada de Fizică

Data publicării:
olimpici

Elevii români au câştigat cinci medalii, dintre care patru de aur, la Olimpiada Internaţională de Fizică, din Indonezia,clasându-se astfel pe primul loc în Europa şi între primele cinci ţări din lume, din cele 88 de state prezente la competiţie, anunţă, luni, Ministerul Educaţiei Naţionale.

Medaliile de aur au fost cucerite de Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu (premiat cu argint în 2015), Petru Cotruţ (elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Andrei Radu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila).

Medalia de argint i-a revenit lui Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ.

Delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) şi Adrian Dafinei (conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti).

A 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat în Indonezia (Yogyakarta), în perioada 16-24 iulie, reunind 424 de concurenţi din 88 de ţări.

Lotul olimpic revine în ţară marţi, 25 iulie, ora 12:00, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” (via Doha).

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri