Marea Britanie: Industria studenților străini, o afacere peste jumătate din bugetul României

Data publicării:
International-Students

Marea Britanie câștigă anual afaceri de 25 de miliarde de lire, peste jumătate din bugetul României, de pe urma studenților internaționali care studiază în această țară.

Cercetări efectuate în acest an privind impactul economic al studenților internaționali, realizate pentru universitățile din Marea Britanie de către Oxford Economics, arată că, în perioada 2014-15, cheltuielile efectuate de studenții internaționali au susținut 206.600 de locuri de muncă în orașele și orașele universitare din Marea Britanie, potrivit unui articol apărut pe situl universitiesuk.ac.uk.


Analiza a constatat că, în perioada 2014-2015, cheltuielile în campusurile universitare din această țară dar și în afara acestora, efectuate de către studenții veniți din alte țări dar și de către vizitatorii acestora au generat un impact de 25,8 miliarde de lire sterline în PIB-ul Marii Britanii.

Cheltuielile de studenți internaționali sunt suplimentare celor efectuate de rezidenții din Regatul Unit, ceea ce oferă un impuls al exporturilor acestei țări. În 2014-15 studenților străini li se datorează o creștere a veniturilor din exporturi de 10,8 miliarde de lire sterline.

Pe lângă taxele de școlarizare, studenții străini cheltuiesc bani în afara campusului pentru o gamă largă de bunuri, servicii și activități. Aceasta a însumat 5,4 miliarde lire sterline în 2014-15. Sectoarele transportului și comerțului cu amănuntul sunt beneficiari semnificativi ai cheltuielilor studenților internaționali. Cheltuielile din afara campusului au adăugat 750 milioane de lire sterline pentru industria de transport din Marea Britanie și 690 milioane de lire sterline pentru industria de retail.


Studenții internaționali atrag, de asemenea, un număr semnificativ de vizitatori străini în timpul studiilor lor în Marea Britanie. Cheltuielile efectuate de prieteni și rude, la hoteluri, restaurante și pentru atracții, aduc o contribuție semnificativă la economie.

Marea Britanie este în prezent cea de-a doua destinație cea mai populară pentru studenții internaționali după Statele Unite și atrage anual un număr semnificativ de studenți străini. În 2014-15, cei 437.000 de studenți internaționali care studiază în Regatul Unit (UE și non-UE) au reprezentat 19% din toți studenții înregistrați la universități din Marea Britanie.


Acest impact la nivelul întregului Marea Britanie se reflectă la nivel regional și local. De exemplu, în nord-vestul Angliei, cheltuielile în afara campusurilor studenților internaționali au fost de 458 milioane lire sterline în 2014-15, generând o contribuție de 281 milioane lire sterline la PIB local și 3.995 locuri de muncă cu normă întreagă. Analiza include cifrele pentru toate cele nouă regiuni din Anglia.

Cercetarea a mai constatat că, în 2014-15:

  • Studenții internaționali au plătit aproximativ 4,8 miliarde de lire sterline în taxele de școlarizare pentru universitățile din Marea Britanie. Aceasta reprezintă peste 14% din venitul universitar total. - - 88% din bani, respectiv 4,2 miliarde de lire sterline, au fost plătite de studenți din afara UE
    - Pe lângă taxele universitare și cazarea, studenții străini au cheltuit £ 5.4 miliarde în afara campusului pentru bunuri și servicii.
    - Cheltuielile efectuate de studenții internaționali au susținut 206.600 de locuri de muncă în toată Marea Britanie.
    - Vizitatorii studenților străini din Marea Britanie au cheltuit aproximativ 520 de milioane de lire sterline, beneficiind în special sectoarele transporturi, hoteluri, ospitalitate, culturale, generând un impact estimat de 1 miliard de lire sterline în veniturile brute.

  • Având plățile universitare, cheltuielile în afara campusului și cheltuiala vizitatorilor împreună, studenții internaționali au generat 25,8 miliarde de lire sterline în producția brută.

  • Studenții internaționali au fost responsabili pentru veniturile din exportul britanic de 10,8 miliarde de lire sterline.

  • Activitatea economică și ocuparea forței de muncă susținute de studenții străini din străinătate au generat venituri de 1 miliard de lire sterline. Aceasta este echivalentul salariilor a 31.700 asistente medicale sau 25.000 de ofițeri de poliție.

Dame Julia Goodfellow, președinte al asociației Universităților din Marea Britanie, spune: "Aceste cifre evidențiază enorma contribuție economică pe care studenții interni o aduc în Marea Britanie, în locuri de muncă și în comunități din fiecare regiune a Marii Britanii. "Cheltuielile studenților internaționali și ale vizitatorilor lor oferă acum un impuls major pentru exportul economiei britanice, ceea ce nu este limitat la Londra sau la unul sau două orașe mari, ci la orașele din Marea Britanie”.

Marea Britanie: ”soft power” de pe urma studenților

Studenții internaționali aduc prestigiu acestie țări și conexiuni externe. ”Deși acest raport se concentrează asupra impactului economic, este important să ne amintim că studenții internaționali îmbogățesc, de asemenea, campusurile noastre și experiența studenților britanici, atât din punct de vedere academic, cât și cultural. Mulți se întorc acasă construindu-și puternice legături profesionale și personale aici, Beneficii "soft power" pentru Marea Britanie. Sectorul nostru de învățământ superior de nivel mondial este una dintre cele mai bune povesti de succes ale Regatului Unit. Avem cea de-a doua cota cea mai mare pe piața mondială, dincolo de SUA, aceasta este o zonă de creștere potențială și există posibilitatea ca Marea Britanie să primească mai multe calificări pentru a face acest lucru, trebuie să prezentăm un climat primit pentru studenții internaționali autentici și să ne asigurăm că normele privind vizele și imigrația sunt proporționale și comunicate corespunzător. Acest lucru va fi cu atât mai important cu cât Regatul Unit dorește să-și consolideze locul în lumea post-Brexit ", spune Dame Julia Goodfellow.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri