(P) 60 de elevi, absolvenți ai învățământului dual, s-au angajat la ENGIE

Data publicării:
ENGIE Romania_Absolventii invatamantului dual s-au angajat la ENGIE

60 de tineri instalatori, absolvenți ai programului de învățământ profesional în sistem dual organizat de ENGIE Romania, au primit calificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze. Toți cei 60 de absolvenți, din București și Brașov, au acceptat oferta companiei și se vor alătura filialelor ENGIE Servicii și Distrigaz Sud Rețele. În total, de la începutul programului, în 2018, 114 absolvenți ai învățământului dual au acceptat oferta companiei.

În contextul unui deficit de forță de muncă calificată, ENGIE Romania, în parteneriat cu Asociația Hands Across România, a lansat programul de învățământ profesional în sistem dual, “Energie pentru meseria mea”, prin care 165 de elevi din București, Brașov și Galați au fost selectați și înscriși în această formă de învățământ. Pentru anul școlar 2022-2023, ENGIE Romania formează alte două clase, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” din București și Liceul Tehnologic “Tomis” din Constanța, fiind disponibile 25 de locuri pentru fiecare unitate de învățământ.

Programul de învățământ profesional dual a devenit o pepinieră pentru viitorii noștri profesioniști, anul acesta, toți absolvenții alegând să se angajeze în cadrul filialelor noastre. Aceasta este dovada că educația și implicarea tuturor – autorități, profesori, ONG-uri și mediu privat – pot contribui cu succes la formarea noilor generații de meseriași. Ne bucurăm să ne bazăm pe energia celor 60 de tineri și le urez bun-venit la ENGIE!”, Eric Stab, Președinte Director General ENGIE Romania

Prin programul de învățământ profesional în sistem dual, ENGIE Romania susține formarea teoretică și practică a absolvenților de clasa a VIII-a cu înclinații practice, oferindu-le burse lunare de până la 1.050 de lei, multiple beneficii și oportunitatea de angajare după absolvire.

Pentru calificarea celor 215 elevi înscriși în perioada 2018-2022, ENGIE Romania investește aproximativ 10.000.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri