Rezultatele de la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate joi, până la ora 14:00. Când se depun contestațiile

Data publicării:
trei eleve consultand la avizier rezultatele la examen
Peste 24.000 de note au fost crescute după contestații la Evaluarea Națională 2023. FOTO: Profimedia Images

Primele rezultate la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00, la avizierul fiecărei școli și online, pe evaluare.edu.ro. Rezultatele pe județe vor putea fi consultate și pe Digi24.ro, imediat ce acestea vor fi publicate.

Rezultate la Evaluarea Națională 2022

Rezultatele vor fi publicate în format anonimizat, cu coduri care înlocuiesc numele și prenumele fiecărui candidat, în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Candidații la Evaluarea Națională 2022 au primit anterior afișării rezultatelor codul aferent.

Contestații Evaluarea Națională 2022

Elevii nemulțumiți de notele primite la Evaluarea Națională 2022 pot depune contestații joi, 23 iunie, între orele 16:00 și 19:00 și vineri, 24 iunie, între orele 8:00 și 12:00. Contestațiile pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților.

Model de contestație:

Membrii comisiilor din centrele de examen sunt obligați să-i informeze pe elevi că notele primite la examen pot să scadă după contestație.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale 2022 are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Admiterea la liceu, calendar

Înscrierea la liceu, care implică completarea opțiunilor în fișele de înscriere, introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere și verificarea corectitudinii datelor, are loc în perioada 4-11 iulie.

Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022 – 2023 are loc pe data de 14 iulie. În aceeași zi, se afișează în unitățile de învățământ gimnazial lista cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București.

În perioada 15 - 20 iulie 2022 se depun dosarele de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați. Pa data de 20 iulie, unitățile de învățământ liceal transmit situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

În zilele de 21, 22 și 25 iulie 2022 comisia de admitere județeană/ a municipiului București soluționează situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri