Șase premii pentru România la Olimpiada Internațională de Matematică

Data actualizării: Data publicării:
lot_mate_2017_olimpici

Lotul olimpic de matematică a obţinut şase premii, dintre care trei medalii de argint, două de bronz şi o menţiune, la Olimpiada Internaţională de Matematică, desfăşurată în perioada 12 - 23 iulie, la Rio de Janeiro, la competiţie fiind prezenţi peste 600 de tineri din 110 ţări, informează Ministerul Educaţiei.

Cele trei medalii de argint au fost câştigate de Filip-Alexandru Ion (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), Mihnea-Gabriel Doica şi Ştefan Tudose (ambii elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Ciprian Mircea Bonciocat (laureat cu argint în 2015 şi 2016) şi Mihnea-Andrei Ocian au primit medalii de bronz. Cei doi elevi provin de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală.

Alexandra Timofte, tot de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti, a obţinut menţiune.

Lotul olimpic al României a fost coordonat de prof. univ. dr. Radu Gologan, de la Universitatea Politehnică din Bucureşti, şi lector univ. dr. Mihai Chiş, de la Universitatea de Vest din Timişoara.

Ministerul Educaţiei precizează că Olimpiada Internaţională de Matematică este cea mai prestigioasă competiţie dintre olimpiadele internaţionale de ştiinţă.

Competiţia internaţională a fost lansată în 1959 la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice din România şi a fost organizată la Braşov, într-o formulă ce a inclus şapte state. La ediţia din 2017 au participat peste 600 de concurenţi din 110 ţări.

(sursa: News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri