VIDEO. Imagini incredibile - tavanul unei școli din București s-a prăbușit cu totul

Data actualizării: Data publicării:
tavan prabusit scoala 141 bucuresti_radu ciorniciuc
Foto: Radu Ciorniciuc

Tavanul din rigips de la ultimul etaj al Şcolii 141 din Rahova s-a prăbuşit, joi dimineaţa. Copiii nu erau la cursuri întrucât este "Săptămâna altfel", aşa că nimeni nu a fost rănit.

tavan prabusit scoala 141 bucuresti_radu ciorniciuc
Foto: Radu Ciorniciuc

ACTUALIZARE 19.00. Elevii Şcolii Gimnaziale 141 "Ion I. C. Brătianu" din Sectorul 5, unde s-a prăbuşit plafonul din rigips, vor fi mutaţi temporar, începând de luni şi până la sfârşitul semestrului, la Şcoala 127, anunţă Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

VIDEO - Imagini cu momentul prăbuşirii tavanului

Potrivit ISMB, joi dimineaţa, la Şcoala Gimnazială Ion I. C. Brătianu din Sectorul 5, plafonul suspendat, din rigips, s-a prăbuşit pe holul de la etajul al doilea al clădirii.

”Având în vedere faptul că în această săptămână în unitatea de învăţământ nu se desfăşurau ore de curs, ci programul Şcoala Altfel, niciun elev nu a fost supus pericolului accidentării, niciun elev nu a fost intoxicat cu praf sau izolat într-o sală de clasă, potrivit afirmaţiilor conducerii unităţii de învăţământ”, a precizat Inspectoratul Şcolar într-un comunicat.

O echipă formată din reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 5 şi inspectori şcolari s-a deplasat la faţa locului, imediat după ce s-a prăbuşit plafonul.

"Este de menţionat faptul că unitatea de învăţământ este programată de către Primaria Sectorului 5 şi Consiliul Local al Sectorului 5 pentru a intra în reabilitare, începând cu vacanţa de vară a elevilor. Dat fiind pericolul la care elevii pot fi supuşi, a fost luată decizia ca activitatea unităţii de învăţământ să fie mutată temporar, până la sfârşitul anului şcolar 2016-2017, în incinta Şcolii Gimnaziale nr. 127, începând cu ziua de luni, 29 mai 2017", arată documentul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

„În această dimineaţă plafonul din rigips al Şcolii 141 din Rahova s-a prăbuşit. Unitatea de învăţământ era în evaluare, iar din vară , Primăria Sector 5 urma să demareze lucrări de reabilitare. Elevii nu erau în şcoală întrucât era Săptămâna Altfel”, a declarat Maria Ştefania Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, pentru News.ro.

Potrivit jurnalistului Radu Ciorniciuc, patru fetițe au fost surprinse într-una din clase și, din informațiile de la această oră, una dintre ele s-a intoxicat cu praf.

Tavanul prăbușit era verde de mucegai cel puțin de anul trecut - nimeni nu s-a obosit să-l repare - doar e școală de cartier "rău-famat". Cine e responsabil pentru dezastrul ăsta trebuie să răspundă în fața legii. 2017, București - zeci de copii ar fi murit”, spune jurnalistul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În replică, purtătorul de cuvânt a spus că informația privind intoxiacția cu praf a fost „o speculație”. „A fost o speculație. Am vorbit cu directoarea unității de învățământ și mi-a spus că nu era niciun copil în școală, pentru că în această perioadă se desfășoară programul “Școala altfel”. Nu a fost nimeni rănit și nimeni nu a suferit nicio intoxicație cu praf”, a declarat Ștefania Manea, potrivit HotNews.

De săptămâna viitoare, când elevii vor reveni la cursuri, toţi cei care ar fi învăţat în clasele afectate de prăbuşirea plafonului, vor fi transferaţi în alte unităţi de învăţământ. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri