Un copil de la o grădiniţă din Iaşi, bătut în repetate rânduri de doi colegi de grupă

Data publicării:
copii gradinita

Părintele povesteşte că zilnic copilul se plângea că gemenii îl bat, îl muşcă şi îi vorbesc urât. De fiecare dată sesiza conducerea unităţii. Fără rezultat însă. În urmă cu aproape o lună, băiatul a ajuns acasă cu spatele plin de vânătăi. Atunci, tatăl l-a dus la medic şi a scos certificat medico-legal.

Am mers la IML unde mi s-a eliberat un certificat medico-legal în care scrie că necesită îngrijiri medicale între șase și opt zile. Cu acest certificat medical am mers la directoarea grădiniței. Din nou a zis că ea, legal, nu poate face nimic”, a povestit părintele copilului.

Cazul nu este singurul. În urma discuţiilor cu ceilalţi părinţi s-a constatat că gemenii au băgat spaima în majoritatea copiilor din grupă. 12 părinţi au cerut în scris conducerii unităţii de învăţământ ca fraţii să fie mutaţi.

„Vă aduc la cunoştinţă faptul că fetiţei noastre i s-au rupt ochelarii de vedere în urmă cu aproximativ o lună de către unul din gemeni şi începând de atunci ei îi este teamă să intre în grupă şi plânge când sunt ei prezenţi. Îmi spune că o aleargă prin clasă, că o trag de păr şi că îi iau jucăriile”, se arată într-un dintre plângeri.

Sătui ca transferul celor doi fraţi să fie amânat, unii părinţi şi-au retras copiii. Abia ieri conducerea grădiniţei a decis ca fraţii să meargă la o altă grupă.

Am spus acelor părinți să aibă răbdare pentru că este perioada de acomodare, de integrare, de socializare. Grupele noastre sunt formate, fiecare copil de la început are pătuț, eu nu puteam să bulversez acum patru copii, trebuia să iau copiii de acolo, sa-i duc la altă grupă, să iau doi copii de aici și să-i duc dincolo”, a spus Ghena Acatrinei, directoarea grădiniţei.

Inspectoratului Şcolar a refuzat să comenteze situaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri