Elton John a depus mărturie în procesul în care Kevin Spacey e acuzat că a agresat sexual patru bărbați. Ce a declarat cântărețul

Data actualizării: Data publicării:
Kevin Spacey
Actorul Kevin Spacey este acuzat de agresiuni sexuale. Foto: Profimedia

Cântăreţul Elton John a fost citat ca martor al apărării și a compărut luni, prin videoconferinţă, în faţa unui tribunal din Londra, pentru a depune mărturie în procesul în care actorul Kevin Spacey este acuzat de agresiuni sexuale, informează Reuters, potrivit Agerpres. 

În procesul care se judecă la Southwark Crown Court din Londra, Spacey, în vârstă de 63 de ani, a pledat nevinovat la 12 capete de acuzare de natură sexuală, pe care le-ar fi săvârşit împotriva a patru bărbaţi în Marea Britanie în perioada 2001-2013.

Presupusele agresiuni au avut loc într-o perioadă când actorul lucra şi trăia în Marea Britanie şi deţinea, din 2003, funcţia de director artistic al teatrului Old Vic din Londra.

Cei patru acuzatori au spus că Spacey i-a pipăit agresiv, iar unul dintre reclamanţi a povestit că a fost agresat sexual în timp ce adormise în apartamentul lui Spacey, acuzaţie pe care actorul a catalogat-o săptămâna trecută ''complet falsă şi deranjantă''.

Kevin Spacey, care deţine două statui Oscar în portofoliu, l-a chemat martor pe Elton John, iar cântăreţul englez a depus mărturie prin videoconferinţă de la Monaco.

John a fost întrebat despre participarea lui Spacey la o petrecere extravagantă găzduită de cântăreţ la începutul anilor 2000. Pe drumul spre această petrecere, unul dintre acuzatori spune că, pe când se afla la volanul unei maşini, a fost agresat sexual de Spacey atât de agresiv, încât era aproape să facă un accident.

John a spus că Spacey a petrecut noaptea de după eveniment la locuinţa contăreţului şi a soţului acestuia, situată în Windsor, adăugând: „Nu-mi aduc aminte să mai fi venit în vizită ulterior”.

Cântăreţul a fost de asemenea întrebat de procuroarea Christine Agnew în legătură cu o fotografie, făcută câţiva ani mai târziu, în care reclamantul apare în faţa unui teatru din Londra, în timp ce John tocmai pleca de la un eveniment desfăşurat acolo.

John a spus că nu-l recunoaşte pe bărbat întrucât la astfel de evenimente era „mereu o cursă nebună” să ajungă la maşină din cauza fotografilor care se aflau afară. „Putea fi chiar regina şi tot n-aş fi observat”, a spus el.

Soţul lui Elton John a depus mărturie în procesul lui Kevin Spacey

Soţul lui Elton John, David Furnish, a depus de asemenea mărturie prin videoconferinţă din Monaco spunând că Spacey a participat o singură dată, în 2001, la petrecerea pe care cuplul o organizează anual la reşedinţa lor, cu câţiva ani mai devreme decât susţine unul dintre acuzatori în mărturia lui.

Furnish a spus că a vorbit uneori cu reclamantul, pe care l-a descris ca o „persoană foarte prietenoasă, amabilă, calmă”. „Puteai mereu să faci glume cu el”, a spus Furnish. „E o persoană bună, amuzantă, fermecătoare”.

Reclamantul a declarat că avansurile sexuale pe care i le-a făcut Spacey l-au făcut să simtă o stare de rău fizic, în timp ce actorul a spus că s-au bucurat de o relaţie consensuală, „romantică”.

Furnish a declarat în cadrul mărturiei sale că îşi aduce minte că l-a întrebat pe reclamant „ce mai face cel mai frumos şofer din Londra?” adăugând că „acesta nu era incomodat de astfel de schimburi de replici”.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri