Explozia din Galaţi. 160 de familii au rămas fără locuinţe

Data actualizării: Data publicării:
exployie galati

160 de familii din Galaţi au rămas fără locuinţe în urma exploziei de aseară, care a ucis un copil şi a rănit grav doi adulţi. Întreaga clădire a fost evacuată după ce specialiştii în construcţii au ajuns la concluzia că imobilul este nesigur şi se poate prăbuşi. Oamenii speră acum ca primăria să le găsească alte locuinţe.

Ca după bombardament arată locuinţele de la etajul patru al blocului de garsoniere din Galaţi în care aseară o butelie a sărit în aer.

Deflagraţia a ucis un copil de niciun an şi jumătate şi a rănit alţi doi bărbaţi. Amândoi sunt internaţi în stare gravă.

Sfătuite de experţii în construcţii, autoritățile au decis evacuarea completă a blocului.

Oamenii au la dispoziție 90 de camere de cămin, nelocuite de mai mulți ani, care aparțin unui Colegiu din oraș.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Am stabilit acum, în comitet de urgență, că toată scara va fi relocată, am găsit deja locațiile Ne vom asigura să aibă absolut tot ce le e necesar, inclusiv 3 mese pe zi”.

Între timp va fi realizată o expertiză tehnică care va spune cât de afectată este structura de rezistență a imobilului.

Oamenii spun că abia au închis un ochi noaptea trecută. În ajutorul lor a sărit și preotul unei parohii care le-a adus pachete cu alimente.

Daniel Bănică, preotul parohiei "Sf. Ana" Galați: „Având pregătite deja niște pachete cu alimente, am venit să le oferim celor care au nevoie urgentă astăzi”.

Explozia de la blocul din Galați de seara trecută a afectat 21 de apartamente de la etajele 3 și 4.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri