5 minute spaniole. România la Târgul Internațional de Artă Contemporană

Data publicării:
21022013 20madrid 20ok-50700

România a fost prezentă, la acest târg, cu trei artişti. O serie de fotografii, două tablouri şi un album au fost obiectele de artă contemporană de la standul României.

Am ales să transpun în plan vizual un text, respectiv o propoziţie, dintr-un roman de Marin Preda publicat în anul 1970, respectiv Delirul, dintr-un capitol special ales, capitol dedicat lui Ceaușescu. Tânărului ilegalist care a fost arestat în acei ani ai tinereţii lui, desigur Marin Preda nu vorbeşte despre Ceausescu, dar lucrurile acestea se ştiu cumva”, a declarat artistul Stefan Sava.

Expoziţia a fost un succes, spun specialiştii, de vreme ce unele lucrări au fost şi vândute ulterior cu sume de peste 200.000 de euro.

Arta contemporană este acea artă pe care mulţi dintre noi nu o înţelegem, însă cei ce spun că o înţeleg pot să treacă dincolo de limita imaginaţiei”, a transmis Ciprian Bălțoiu, corespondentul Digi24 în Spania.

Întrebarea la concursul pentru marți este „Cui aparţine fraza care l-a inspirat pe artistul român?”. Răspunsurile trebuie trimise la adresa concurs@digimobil.es.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri