A. Năstase, de ziua lui T. Băsescu: „Nu-i urez nimic, sunt convins că va avea ceea ce merită”

Data publicării:
basescu nastase crop 2 2449884-Mediafax Foto-Razvan Chirita

Actualizare 14.40. Potrivit lui Adrian Năstase, declarația Cristinei Popa, în calitatea de martor, care nu s-a prezentat azi la audieri, ar putea fi importantă pentru schimbarea completului.

În acest context, fostul premier și-a exprimat nedumerirea în legătură cu schimbarea conducerii completului de la Înalta Curte în dosarul său, pe parcursul ultimelor săptămâni.

Actualizare 13.40.  Fostul consul al României în China, Ion Păun, a declarat în fața instanței că a fost amenințat, prin intermediari, de către Adrian Năstase, că vor apărea în spațiul public afirmații denigratoare la adresa sa, precum cea că ar fi fost ofițer acoperit în timp ce reprezenta România în China.

Referitor la acest aspect a dat o declarație și Dana Năstase. Aceasta a afirmat că știa de la tatăl său, de asemenea fost diplomat, că Ioan Păun ar fi fost ofițer sub acoperire

___________________________

„Nu-i urez nimic, sunt convins că va avea ceea ce merită”, a spus Adrian Năstase, atunci când a fost întrebat de jurnaliști ce îi urează președintelui țării la împlinirea a 62 de ani.

„Nu mai este Daniel Morar la DNA ca să mai deschidă încă un dosar. În 2005 asta s-a întâmplat: cadoul pe care i l-a oferit Daniel Morar imediat după ce a venit la DNA a fost autosesizarea sa cu acest dosar”, a afirmat Adrian Năstase.

Adrian Năstase a ajuns din nou în fața judecătorilor ÎCCJ, în ultimul dosar pe care îl mai are pe rol, Zambaccian 2. La acest termen este programată să dea declarații în dosar și soția sa, Dana Nastase.

În această cauză este judecată și fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții, Irina Jianu.

Procurorii DNA spun că Adrian Năstase i-ar fi cerut fostului consul al României în China, Ioan Păun, mai multe bunuri din China, dar și efectuarea unor lucrări la casa din Zambaccian, pentru a-l menține în funcție.

Bunurile ar fi fost date prin intermediul Irinei Jianu. În primă instanță, Adrian Năstase a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, la fel ca și soția sa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri