Plan roșu. Accident grav în Harghita: cel puțin 2 morți și 11 răniți

Data actualizării: Data publicării:
Accident microbuz

Un accident în care a fost implicat un microbuz cu 20 de persoane la bord a avut loc, duminică dimineața, între localitățile Borsec și Tulgheș, din județul Harghita. Două persoane au fost declarate moarte și 11 au suferit diverse traumatisme.

ACTUALIZARE 9:00 Cele două victime care au decedat sunt cetăţeni din Republica Moldova, cu vârste în jur de 30 de ani. Microbuzul făcea o cursă regulată Orhei (R. Moldova)-Praga. Accidentul s-ar fi produs din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum.

Șapte persoane rănite în accidentul produs duminică dimineaţă în Harghita şi în care a fost implicat un microbuz plin cu pasageri au fost transportate la spitalul din Topliţa, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Gheorghe Filip. 


Microbuzul a derapat, s-a lovit de un stâlp și s-a răsturnat. Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că a fost declanşat Planul roşu de intervenţie. Au fost mobilizate echipaje de salvare și din județul Neamț, însă zona în care s-a produs accidentul este destul de îndepărtată de orașe mai mari, cu unități spitalicești.

Intervenția echipajelor de salvare este îngreunată de faptul că în zonă ninge abundent.

Echipajele care au ajuns la fața locului acordă primul ajutor și fac operațiunile de triere, urmând să stabilească spre ce spitale vor fi trimise victimele rănite.

Cele două persoane declarate moarte - un bărbat și o femeie - au rămas încarcerate și când au fost scoase nu mai aveau puls.

Printre răniți este și un copil, dar starea sa nu este gravă. În schimb, trei dintre răniți ar avea răni mai serioase. 

Evenimentul s-a produs în jurul orei 6:20, pe DN 15, între localităţile Borsec şi Tulgheş.

Citește și ”Cine se află, cu adevărat, în spatele lui Șerban Nicolae”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri