Minivacanța de Rusalii, marcată de accidente grave și aglomerație. Trei oameni au murit, în mai puțin de 12 ore

Data actualizării: Data publicării:
Accident A4 150619 (2)

Minivacanța de Rusalii a început cu mai mai multe accidente mortale. Trei persoane și-au pierdut viața - două pe Autostrada Soarelui și una pe Valea Oltului - și alte șapte au fost rănite, în mai puțin de 12 ore.

Un bărbat de 53 de ani a murit pe breteaua Autostrada A4, sâmbătă după amiază, după ce a fost lovit de un autocar care circula spre Ovidiu. Traficul în zonă este oprit la această oră.

Victima era şofer pe un camion care oprise să-i ajute pe alţi conducători auto care aveau probleme la maşină. În momentul în care s-a dus să ia un compresor a fost lovit de un autobuz al cărui şofer a fugit de la locul accidentului.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, accidentul a avut loc pe sensul către Ovidiu al autostrăzii A4, la kilometrul 2 (aproape de oraşul Ovidiu, judeţul Constanţa).

Circulaţia rutieră este oprită.

Minivacanța de Rusalii, marcată de accidente mortale

Minivacanţa de Rusalii a început cu o zi neagră. Doar pe Autostrada Soarelui au fost două accidente tragice în care şi-au pierdut viaţa doi oameni. Ambele victime au fost spulberate în momentul în care se aflau pe banda de urgenţă a autostrăzii ce duce spre mare.

Primul accident s-a petrecut dimineaţa la la kilometrul 180 pe sensul spre Constanţa, sâmbătă dimineață. Un bărbat a fost ucis după ce a coborât din autoturism pentru a merge la portbagaj, moment în care o altă maşină l-a lovit din spate.

Al doilea accident mortal este cazul șoferului de mai sus, care a oprit să ajute alți șoferi care aveau probleme la mașini, iar atunci a fost lovit de un autocar.

De altfel, a fost trafic intens pe Autostrada care leagă Bucureştiul de litoral, iar la prânz, circulaţia a fost îngreunată în special în apropierea staţiei de taxare de la Feteşti.

Aici s-a format o coloană de maşini care s-a întins pe mai bine de patru kilometri. Iar asta pentru că mulţi şoferi au ales să achite taxa de pod direct la ghişeu, cu toate că există şi varianta plăţii prin SMS sau la benzinării.

Un alt accident mortal grav a avut loc pe DN 7 – Valea Oltului, în zona localității vâlcene Câineni. O persoană a murit și două sunt rănite, una fiind în stare critică.

Patru persoane, între care un copil, rănite la Lazu, în Constanța

Patru persoane, între care un copil de 11 ani, au fost rănite, sâmbătă, în zona localității Lazu, din județul Constanța, din cauza unui șofer care nu s-a asigurat la schimbarea benzii de rulare.

Potrivit Poliției Constanța, accidentul a fost produs de un bărbat de 29 de ani, care nu s-a asigurat la schimbarea benzii.

„Un bărbat de 29 de ani a condus un autoturism pe DN 39 în afara localității Lazu, pe banda numărul 1, dinspre Constanţa către Agigea şi ajungând la intrare în localității Lazu, din cauza neasigurării la schimbarea benzii de circulatie din 1 în 2, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de bărbat, de 40 ani, pe banda numărul 2, în aceeaşi direcţie de mers”, a transmis Poliția Constanța, citată de Mediafax.

În urma accidentului rutier, un copil de 11 ani, pasager pe locul din spate în mașina condusă regulamentar, a fost rănit și dus la spital.

Alte trei persoane au primit îngrijiri medicale la locul producerii accidentului.

Opt răniți în urma impactului dintre două mașini, pe A1, între Arad și Timișoara

Opt persoane au fost rănite, sâmbătă seara, în urma unui accident produs pe Autostrada A1, între Arad și Timișoara, circulația fiind posibilă, pentru un timp, doar pe banda de urgență.

Potrivit ISU Arad, accidentul s-a produs pe sensul Arad-Timișoara, opt persoane fiind rănite.

„Este un accident rutier pe Autostradă, între Arad către Timișoara. A1 este blocată pe sensul Arad-Timișoara. În total opt persoane în cele două mașini au fost rănite, șapte urmând să fie transportate la spital cu răni ușoare”, au transmis reprezentanții ISU Arad, citați de Mediafax.

Polițiștii arădeni fac cercetări la locul producerii accidentului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri