Accident la cariera minieră Roșia. 4 răniți după ce mașina care îi ducea pe mineri la muncă a lovit banda care transportă cărbunii

Data publicării:
Accident la cariera minieră Roșia.
Accident la cariera minieră Roșia. Sursa: captură video

Un accident a avut loc la cariera minieră Roșia din cadrul Complexului Energetic Oltenia. 4 oameni au ajuns la spital, după ce autospeciala în care se aflau a intrat în banda care transportă cărbunii.

Potrivit polițiștilor, șoferul care conducea autospeciala destinată transportului minerilor în interiorul carierei Roșia a făcut un viraj la dreapta și a lovit capătul benzii de tansport de cărbune.

Șoferul și trei pasageri au fost răniți. Ei au fost transportați la spital.

La locul accidentului au ajuns și inspectorii ITM pentru a face cercetări și a determina dacă au fost respectate normele de sănătate și securitate în muncă.

Potrivit acestora, accidentul s-a produs din cauza ceții foarte dense.

„În dimineaţa zilei de 19 ianuarie, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier în localitatea Fărcăşeşti. Din primele verificări efectuate de poliţiştii ajunşi la faţa locului a reieşit faptul că un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din comuna Borăscu, judeţul Gorj, în timp ce conducea o autoutilitară destinată transportului de persoane în Cariera Roşia, în urma efectuării manevrei de viraj la dreapta, a acroşat un corp dur (capul de acţionare a benzii transportatoare).

În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto, în vârstă de 52 de ani şi a altor 3 pasageri din autoutilitară, cu toţii fiind transportaţi la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. Conducătorul auto deţinea permis de conducere corespunzător şi nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, pentru nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, arată un comunicat al IPJ Gorj.

Accidentul a avut loc vineri dimineața la ora 06:10. A fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a extrage una dintre victime dintre fiarele controrsionate ale mașinii.

Accidentul are loc la aproximativ un an de la traagedia care a avut loc la cariera Jilț-sud, care aparține de Complexul Energetic Oltenia. Atunci, 3 oameni și-au pierdut viața când mașina care îi ducea la carieră s-a răsturnat și a căzut de pe un pod.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri