Agenția de Integritate: Remus Cernea este incompatibil

Data publicării:
remus cernea FB-1

(FOTO: Mediafax)

Inspectorii au constatat că a ocupat simultan funcția de parlamentar și cea de administrator al unei societăți în perioada decembrie 2012-septembrie 2013.

Raportul ANI poate fi contestat în instanță. Dacă devine definitiv, Remus Cernea riscă pierderea funcției de parlamentar și trei ani nu ar mai putea ocupa o funcție publică.

I-au fost comunicate aceste aspecte și probabil va contesta raportul. El are la dispoziție 15 zile să depună acțiunea în instanță.

Deputatul Remus Cernea a respins acuzaţiile de incompatibilitate, menţionând că a fost administrator al unei firme care nu a avut nicio activitate timp de 6 ani, iar la începutul mandatului şi-a cedat părţile sociale în valoare de 100 de lei şi a fost înlocuit din funcţie.

„Astăzi se va încerca discreditarea preşedintelui Partidului Verde Remus Cernea prin aruncarea în presă a unei suspiciuni cum că ar fi incompatibil. Remus Cernea a fost administrator al unei firme care nu a avut nicio activitate timp de 6 ani. La începutul mandatului de deputat Remus Cernea şi-a cedat părţile sociale în valoare de 100 RON şi a fost înlocuit din funcţia de administrator", spune Partidul Verde, citat de Mediafax.

Remus Cernea menţionează că a depus aceste acte în original la Parlament, la Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri