Al șaselea ucrainean rătăcit pe munte, găsit mort în altă zonă decât unde fusese căutat. Salvamontiștii dau vina pe "binevoitori"

Data actualizării: Data publicării:
slvamontisti in misiune langa un elicopter
Două fete care se pierduseră pe munte după ce au părăsit zona amenajată a pârtiei de schi Transalpina au fost recuperate de salvamontiști. FOTO: Facebook Salvamont România

Ultimul dintre cei șase ucraineni rătăciți în munții din Maramureș înainte de Crăciun a fost găsit mort. Salvamontiștii și polițiștii de frontieră încearcă să recupereze trupul neînsuflețit al bărbatului. Șeful Salvamont Maramureș spune că misiunea a fost încurcată de cei care au dat informații greșite.

Săptămâna trecută, în ajun de Crăciun, autoritățile din Maramureș au început căutările celor șase bărbați ucraineni. Doi au fost găsiți rapid, alți doi după aproape trei zile de căutări, însă, din cauza condițiilor meteo severe, ultimi doi nu au mai putut fi salvați.

Dan Benga, șeful Salvamont Maramureș, a declarat la Digi24 că trupul bărbatului a fost găsit într-o altă zonă decât cea în care a fost căutat în baza informațiilor primite.

"Ne-au încurcat foarte mult acei binevoitori care au dat relații care nu au coincis. Au fost zeci de ore de căutări, am cerut de la început calm, să fim lăsați să facem misiunea pentru că noi știm care e procedura. De multe ori, o informație greșită, care te pune pe drum, poate însemna întârzierea misiunii cu zeci de ore", a spus Dan Benga.

El a adăugat că un elicopter SMURD cu doi salvatori vor merge să recupereze trupul bărbatului și că, în aproximativ 50 de minute îl vor aduce la bază.

Salvamontistul a precizat că misiunea poate întâmpina situații neprevăzute, deoarece în zonă "terenul este abrupt, este vânt, zăpadă, ceață."

În ajunul Crăciunului, un grup de ucraineni a sunat la 112 și a cerut ajutor, spunând că au rămas blocați la o altitudine de peste 1.800 de metri, în zona Vârfului Pop Ivan.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri