Video Alarmă falsă pe litoral, după ce un pescar a anunțat că ar fi găsit o mină marină. Forțele Navale nu au găsit niciun obiect periculos

Data actualizării: Data publicării:
mina descoperita in marea neagra
Forțele Navale au anunțat că nu au găsit niciun obiect plutitor periculos. FOTO: Forțele Navale Române

A fost alertă de mină marină pe litoralul românesc, dar până la urmă s-a dovedit a fi doar o alarmă falsă, din fericire. Au fost 10 ore de căutări cu elicoptere și scafandri, dar Forțele Navale au anunțat că nu au găsit niciun obiect plutitor periculos.

ACTUALIZARE: A fost alertă de mină marină pe litoralul românesc, dar până la urmă s-a dovedit a fi doar o alarmă falsă, din fericire. Au fost 10 ore de căutări cu elicoptere și scafandri, dar forțele navale au anunțat că nu au găsit niciun obiect plutitor periculos. Inițial, alarma a fost dată de un pescar care a anunțat garda de coastă că a observat în dreptul stațiunii Costinești un obiect care semăna cu o mină marină. 

ȘTIRE INIȚIALĂ: Este alertă pe litoral. O mină marină a fost depistată în Marea Neagră, în apropiere de stațiunea Costinești. 

Mina a fost observată miercuri de niște pescari din Costinești. Ei se aflau pe o barcă în larg, la aproximativ o milă marină de țărm, când au văzut un obiect suspect care semăna cu o mină. Au sunat la 112 și au anunțat locul în care se află și că acolo e și o mină marină.

Localnicii spun că în zonă autoritățile intervin să detoneze mina.

Deocamdată, nu ar fi nimeni în pericol.

Este prima mină marină observată în largul Mării Negre pe țărmul românesc din acest an și ar fi a șasea de când a început războiul din Ucraina.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri