Anchete la Arad, după ce un polițist a fost prins într-un bolid de 250.000 de euro cu numere false, condus de un șofer drogat

Data actualizării: Data publicării:
masina de lux verde
Polițiștii de la frontieră au fost atât de impresionați de mașina de 250.000 de euro, încât nu au mai verificat actele șoferului. Sursa: captură video

Poliția din Arad a deschis o anchetă internă după ce un polițist în timpul liber a fost prins în mașina de lux a unui șofer austriac drogat. Este anchetă și la Nădlac, pe unde austriacul a intrat cu mașina în România.

Cetăţeanul austriac prins de poliţiştii Biroului Rutier pe Calea Romanilor la volanul unui autoturism McLaren neînmatriculat şi cu numere false de înmatriculare a intrat în România luni seară, în 26 februarie, pe la punctul de frontieră Nădlac. Pe scaunul din dreapta al mașinii de 250.000 de euro se afla un polițist în timpul liber.

Omul de afaceri le-ar fi spus poliţiştilor de frontieră că numerele de înmatriculare de pe McLaren aparţin altei maşini – pe care o deţine – însă la controlul de frontieră nu i s-ar fi solicitat şi actele autoturismului sport pentru control, pentru că polițiștii au fost impresionați de mașina de lux. relatează presa locală.

Mașina a fost imobilizată de polițiști și parcată în curtea IPJ Arad, iar șoferul a fost dus la spital pentru a i se prelua probe biologice.
Bărbatul în vârstă de 44 de ani este om de afaceri, cu mai multe bussines-uri în domeniul Horeca în Austria și imobiliare în România. El și-a sărbătorit recent ziua de naștere, făcându-și cadou trei mașini: autoturismul McLaren și două autovehicule marca Porsche. Pe numele lui, agenţii au întocmit dosar penal.

Se fac verificări și la IPJ Arad pentru a se determina ce căuta polițistul în mașina omului de afaceri austriac.

„Având în vedere prezenţa în calitate de pasager a unui poliţist, alături de şoferul austriac, depistat de poliţiştii Biroului Rutier la data de 2 martie a.c., în jurul orei 22.58, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, cu număr de înmatriculare fals şi posibil sub influenţa substanţelor psihoactive, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad este abilitat să comunice următoarele: Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad a dispus efectuarea de verificări, prin Compartimentul Control Intern, în vederea stabilirii stării de fapt şi luării măsurilor legale”, a transmis IPJ Arad.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri