Andreea Paul: Salariile șefilor de companii nu scad la comanda politică a premierului 

Data publicării:
salarii preli

Deputatul PDL Andreea Paul a afirmat că salariile din companiile energetice de stat sunt mari, însă a criticat afirmațiile de marți ale premierului.

Da, sunt mari, însă când Guvernul vine și spune că vrea să diminueze aceste salarii, aplică o politică a diversiunii deșănțate. De ce nu vine premierul Victor Ponta să anunțe că a reușit să diminueze aceste salarii și că a făcut o sumă X economii la buget. Pentru că ei nu pot să umble la salariile lor, pentru că ei autofinanțează din contribuțiile actorilor de pe piață”, a declarat Andreea Paul.

Aceasta a susținut că salariile pot fi diminuate doar dacă reprezentanții statului în consiliul de administrație votează în acest sens, însă nu la „comanda politică a premierului”.

Dacă ei decid, în noua structură pe care azi am audiat-o, să își diminueze salariile, da. Dar nu pentru că vrea Victor Ponta. La fel e valabil în companiile de stat unde actionar, statul, este minoritar și unde nu poate să facă aproape nimic din acest punct de vedere. Acolo unde companiile sunt majoritare de stat, atunci dacă reprezentanții statului în consiliul de administrație votează în sensul diminuări salariilor, ele se pot diminua, dar nicidecum la comanda poltică a premierului”, a afirmat deputatul.

Consultantul politic Valeriu Turcan a considerat afirmațiile premierului ca fiind un gest populist. Victor Ponta a lăsat de înţeles că directorii de la companiile de stat din domeniul energetic au salarii prea mari în raport cu performanţele.

Citiți și:

Salarii record la companiile de stat. Directorul Electrica Muntenia câștigă 18.000 de lei pe lună

Îmi aduc aminte cât de fericit a fost Emil Boc când a scos expresia salarii nesimțite. A fost un gest populist. La fel este și gestul din această dupa-amiază al premierului”, a susținut Turcan.

Victor Ciorbea a adăugat că, pe vremea când era el premier, cel mai mare salariu era al controlorilor de trafic aerian.

Cel mai mare salariu pe vremea mea a fost la cei care fac controlul aerian al traficului. Aveau salariul mai mare de cinci, șase ori decat în companii și de vreo 15 ori mai mare decât premierul”, a explicat fostul premier.

Tanczos Barna, senator UDMR, a susținut că vina pentru aceste salarii mari din domeniul energetic o poartă și comunitatea, însă și politicienii.

Avem primari cu 1.000 – 1.500 de lei (n.r. Salariu), primari care nu își pot asigura traiul zilnic din salariul acela. Este de vină și comunitatea, suntem de vină și noi, politicienii, pentru că am lăsat ca aceste comune să se fragmenteze”, a afirmat acesta. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri