ANI cere invalidarea mandatului lui Florin Pâslaru. Deputatul a fost însă validat

Data publicării:
19 2012paslaru-39536

Actualizare 17.25.Cererea ANI a fost analizată şi a decis că acesta poate fi deputat în această legislatură.

Florin Pâslaru a declarat că a contestat raportul ANI în termenul legal, iar instanţa va stabili termenul de judecată.

Comisia juridică a decis şi în primăvară că Pâslaru nu este în incompatibilitate

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a menţinut, în 3 septembrie, decizia luată în primăvară potrivit căreia deputatul PSD Florin Pâslaru nu se află în stare de incompatibilitate.

În cazul lui Florin Pâslaru, ANI a înaintat, în luna martie, Camerei Deputaţilor un raport potrivit căruia deputatul se află în stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel că se impune eliberarea din funcţia publică deţinută.

În 18 iulie, premierul Victor Ponta declara că a scris Parlamentului, precum şi celor doi parlamentari (Sergiu Andon şi Florin Pâslaru - n.r.) care au decizii definitive de incompatibilitate, el manifestându-şi convingerea că lucrurile se vor rezolva şi arătând că Guvernul nu are puterea de a demite parlamentari.

În aceeaşi zi, Comisia Europeană cerea României, în raportul privind MCV, adoptarea unor proceduri clare prin care să se prevadă demisia parlamentarilor împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri definitive privind incompatibilitatea sau conflicte de interese ori care au fost condamnaţi definit într-un caz de corupţie la nivel înalt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri