Antonescu: PNL continuă să fie singurul partid în care se aud liber voci care critică

Data publicării:
18022013 20antonescu-50146

„Sigur că am o părere despre propuneri și, mai ales, despre inițiatori, dar nu consider că e corect să le comentez. Sunt niște propuneri care se bucură de toată atenția asupra cărora decid cei din Delegația Permanentă. Dorința cuiva de a candida și dreptul oricui de a candida în acest partid nu este în niciun fel condiționat de părerea pe care o are actualul sau viitor președinte al partidului. Eu salut competiția, și sper, începând cu funcția de președinte al partidului, să existe mai multe candidaturi”, a declarat președintele PNL, Crin Antonescu.

„Am vaga senzaţie că la nivelul comisiei de statut au luat nişte consilieri străini de prin Coreea de Nord care au venit cu principii democratice pe care să le implementeze şi la noi. În loc să avem parte de o discuţie prealabilă în partid legată de statut, văd că totul este înconjurat de un mare mister. Mi-aş dori ca PNL să nu decadă. Sper ca participanţii la congres să-şi asume responsabilitatea să facem un statut demn de PNL”, a spus, la rândul său, Călin Popescu Tăriceanu, senator PNL.

Primarul liberal al Sectorului 1, Andrei Chiliman, şi fostul vicepreşedinte PNL Vlad Moisescu au anunţat că au propus zece amendamente pentru modificarea Statutului partidului, astfel încât PNL „să nu fie subordonat intereselor şi obiectivelor unei singure persoane”.

Comentând despre afirmațiile celor doi, Crin Antonescu a declarat: „Chestiunea asta nu s-a întâmplat niciodată în PNL și nici nu se va întâmpla de acum încolo. Ce înseamnă concentrarea puterii în mâna unei singure persoane? Înseamnă puterea unei persoane de a decide opțiuni strategice pentru partid, puterea acelei persoane de a numi sau revoca miniștri sau secretari de stat. Nu cred că s-a pus această problemă. Faptul că unii discută despre așa ceva este poziția lor”.

„Observ că, în vreme ce o armată întreagă de propagandiști cu zurgălăi sunt îngrijorați de calitatea democtratică a vieții în PNL, PNL continuă să fie singurul partid în care se aud liber voci care critică”, a mai completat Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri