Australia. Mai mulți români au furat peste 100.000 de dolari din bancomate în Sydney

Data publicării:
australia

Poliţia australiană caută mai mulţi infractori români, care ar fi furat peste 100.000 de dolari din bancomatele din Sydney. Potrivit oficialilor, hoţii au folosit o tehnologie sofisticată, care este aproape imposibil de detectat.

Poliţia susţine ca românii au venit prin Statele Unite şi au mai operat in oraşele australiene acum doi sau trei ani. Infractorii se dau drept turişti . Ei se plimbă prin ţară şi poposesc în anumite zone, unde jefuiesc ATM-uri. Până acum, hoţii au prădat 15 bancomate din Sydney. Au introdus dispozitive speciale în ATM-uri pentru a înregistra datele, în timp ce o cameră video minusculă înregistra codurile PIN.

„Aceste dispozitive sunt foarte sofisticate, comparativ cu cele din trecut”, a spus un oficial al Departamentului australian antifraudă.

Poliţia crede că dispozitivele, care practic sunt imposibil de detectat, au fost obţinute la o imprimantă tridimensională.

„Această bandă are legături puternice cu România. Un cetăţean român a fost arestat. Ştim cu siguranţă că cea mai mare parte a banilor, scoşi din bancomate după ce au fost copiate datele de pe carduri, a fost trimisă în România”, a subliniat oficialul.

Poliţia australiană a facut apel la populaţie să dea informaţii despre suspecţii care apar în imaginile filmate de camerele de supraveghere. De asemenea, autorităţile au cerut oamenilor să dea dovadă de vigilenţă, atunci când scot bani din automate şi să îşi protejeze codurile PIN.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri