AUTODIAGNOSTICAREA PE INTERNET. Este sau nu avantajoasă?

Data publicării:
16 2011diagnostic-33887

Programul poate fi instalat pe un telefon inteligent sau o tabletă, conectate la internet. Acelaşi internet poate fi şi însă şi dăunător. Medicii atrag atenţia că autodiagnosticul pe care şi-l pun unii, pe baza simptomelor căutate pe site-uri, poate fi eronat şi poate să pună viaţa în pericol.

Gabriel îi face mamei sale o programare pe internet. După ce şi-a instalat pe tableta cea mai nou aplicaţie din domeniu, porneşte programul, selectează oraşul, specialitatea la care are nevoie, data şi ora vizitei la medic. De îndată ce apasă pentru programare, medicul, din cabinetul său, vede pe calculator, că într-o anumită zi are programată o consultaţie. Iar vizita la doctor nu e limitată doar la o o anumită clinică.

„Am ajuns la concluzia că trebuie să-l facem la nivel naţional, pacienţii putând să acceseze în funcţie de oraşul în care se află, orice serviciu medical care se face în oraşul respectiv”, spune dr. Mario Grigoraşcu, creatorul aplicaţiei.

Avantajul acestei aplicaţii e că programarea poate fi făcută direct de pe tabletă sau de pe telefon. E nevoie doar de acces la internet. Ca să ştie că totul a fost în ordine, pacientul primeşte şi un sms de confirmare cu data şi ora programării.

Dar, nu tot ce e pe internet e şi benefic pacienţilor, spun medicii. Mai ales atunci când oferă celor care sunt bolnavi, posibilitatea de autodiagnosticare. Aşa cum e pe acest site. Pacientul introduce simptomele şi află de ce boală ar putea suferi.

Au fost și pacienți care au ajuns la spital după ce au făcut complicații pentru că au preferat să se trateze singuri. Medicii atrag atenţia că pe internet nu toate informaţiile sunt corecte și riscăm să ne punem în pericol sănătatea.

„Poate să fie manipulat pentru că pe internet poate să aibă acces la o serie de informații care în spate au fie superficialitate, fie interese comerciale, fie campanii publicitare mascate”, a explicat Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Pentru a ne feri de toate aceste pericole, specialiștii spun că cel mai bine e să cerem întotdeauna o părere avizată despre ceea ce citim pe internet. Și, cel mai important, să mergem la medic la primele simptome de boală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...