Autostrada Sebeş-Turda, contestată. Autorităţile se contrazic cu privire la traseul şi demolările necesare

Data publicării:
sebes turda

Traseul autostrăzii Sebeş-Turda trece chiar prin cartierul Oarda din Alba Iulia. Proprietarii caselor de aici se plâng că nu au fost consultaţi cu privire la eventualele demolări. Unul dintre ei a primit autorizaţie de construcţie, chiar pe traseul autostrăzii, nu mai demult de anul trecut, în martie. La 57 de ani, Gheorghe Mariş spune că nu se mai simte în stare să o ia de la capăt. Alţi localnici îşi vor pierde grădinile, o sursă importantă de hrană.

Proprietarii au decis să pregătească un memoriu prin care să ceară autorităţilor mutarea traseului actual al autostrăzii. Oficialii vin însă cu alte declaraţii: vicepreşedintele Consiliului Judeţean susţine că va fi demolată doar o casă nelocuită, adăugând că primăria „dezinformează”. „Oamenii vor afla toate amănuntele în momentul în care proiectantul va avea o soluţie finală”, a declarat pentru Digi24 Florin Roman, vicepreşedintele CJ Alba.

Primarul Mircea Hava spune însă că informaţiile provin din hărţile primite de la constructori. „Oamenii au aflat din presă şi toată lumea a aruncat – "domnule, pe aici trece autostrada…" Şi cine poartă toată vina aceasta? Cei care au făcut lucrurile astea, nu primăria. Pentru că primăria a dat un aviz negativ, pentru că şi noi tot aşa am aflat. (...) Acum vom vedea ce vom face în continuare pentru că, obligatoriu, trebuie să ţinem cont cât de cât de părerea oamenilor. Asta nu înseamnă că nu se face, dar suntem obligaţi să ţinem cont de oameni, pentru că eu cred că autostrada asta se face în primul rând pentru oameni”, a declarat la rândul său primarul din Alba Iulia.

Tronsonul de autostradă Sebeş - Turda ar măsura 78 de kilometri şi este finanţat prin Programul Sectorial de Transport, în urma acordului primit din partea Comisiei Europene. Valoarea investiţiei este de aproximativ 900 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri